Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Billedkunst live

Kunstnersamtale med Purpose Core & Meera Manjit Kaur
Lørdag 14.10.23
Billedkunst live

I denne utgaven av Billedkunst live samtaler Meera Manjit Kaur med kunstnerduoen Purpose Core, som består av Ihra Lill Scharning og Katarina Skjønsberg.

Om arrangementet

Kunstnerduoen Purpose Core, som består av Ihra Lill Scharning og Katarina Skjønsberg, leker seg med de fleste konvensjoner i sine performancer og videoverk. Deres metode kjenntegnes, for å bruke deres egne ord, av «skamløs bruk av banaliteter, klisjeer og stjålne referanser fortelles det om underbevissthet, universell utforming, kroppsbilde og funksjonshemming, minner og vrangforestillinger, humor og død, depresjon og hverdag». De er for tiden aktuelle med tre videoverk på Høstutstillingen: «Vi skal ta pauser ... Pausene skal brukes konstruktivt», «...Eller om vi bare vil være i ett med naturen» og «Vi lar oss inspirere av meningsfylte innfall». Titlene viser til deres manifestet PURPOSE CORE Manifesto II, som er sentral for arbeidet deres og spesielt vidoeverkene.

I denne utgaven av Billedkunst live samtaler Meera Manjit Kaur med duoen. Kaur er kunstner og frilansskribent for Morgenbladet og Periskop. Som kunstner har hun blant annet stilt ut ved Tenthaus, Norsk Billedhoggerforenings Skulpturtriennale, og Høstutstillingen. Hennes kunstneriske virke sentrerer seg rundt multikulturalisme, identitet og feminisme.

Se også