Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-21)

Ayo Akinsete i samtale med Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin

Fredag 29.10.21
Ayo lisa

Velkommen til en den andre av tre samtaler i utstillingen Shaping Space i prosjektrommet Objektiv Editions! Utstillingen tar utgangspunkt i en ny publikasjon med samme navn, der Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin utforsker aktuelle utfordringer for ikke-hvite kunstnere.

Samtale mellom Bernhoft-Sjødin og Ayo Akinsete kl. 17.

Om arrangementet

Den andre utstillingen det midlertidige rommet på Kunstnernes Hus har fått tittelen Shaping Space. Den tar utgangspunkt i en ny publikasjon, med samme tittel. Skrevet av Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin tar den utgangspunkt i hennes plattform ArtConstructs. Gjennom denne - publisert på Objektivs nettjournal mellom 2018 og 2020 - skrev hun flere utstillingsanmeldelser for å utforske den nåværende situasjonen for ikke-hvite kunstnere. Disse tekstene, sammen med noen nye, er redigert og samlet i denne publikasjonen for å undersøke hvordan vi kan forme et nytt rom sammen.

Vi vil vise bøkene som har inspirert teksten, og filmen Müttererde av Jessica Lauren Elizabeth Taylor i rommet, sammen med et riso-trykk av den amerikanske kunstneren Ayo Akinsete - alt hentet fra publikasjonen.

Ayo Akinsetes pågående serie You Must Set Forth at Dawn (2016–) er en visuell meditasjon over å leve som svart i Amerika; om å bli født inn i og vokse opp i noe tilbakevendende brutalt i sitt hykleri; om å ha et privilegert forhold til blackness, men ikke eie det. Akinsete, som er født i Nigeria og oppvokst i Ohio, strebet aldri etter å bli ordentlig amerikansk. Han begynte arbeidet med serien i 2016, noen måneder før valget av Donald Trump, mens han levde i en omreisende tilstand mellom Norge og USA. Kontemplasjonene fortsetter; arbeidet er uavsluttet. Risotrykket som vises i Objektiv-rommet er fra serien.

Om prosjektet

Objektiv Editions er et forlag og prosjektrom med fokus på kamerabasert kunst drevet av kunstner og redaktør Nina Strand og Objektiv forlag. I samarbeid med Kunstnernes Hus vil Objektiv i en tidsbegrenset periode stille ut bøker om og med kamerabasert kunst, vise videoverk samt selge fotografiske edisjoner i forlengelse av Kunstnernes Hus’ bokhandel. I prosjektrommet vil det inviteres til ulike arrangementer som lansering av nye publikasjoner og samtaler.

Kommende

Fredag 05. november | ArtConstructs, med Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin og Nina Strand.

Se også