Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-19 (Restaurant 11-22)

Åpning: Aura Satz i samtale med Anne Hilde Neset

Warnings in Waiting
Fredag 09.06.23
Å PNING Aura Satz Anne Hilde Neset

Velkommen til åpning av Aura Satz' utstilling Warnings in Waiting. I anledning åpningen blir det samtale om utstillingen mellom kunstneren Aura Satz og direktøren for Henie Onstad Kunstsenter, Anne Hilde Neset.

Gratis inngang og åpent for alle.

Om utstillingen

Warnings in Waiting er en film- og lydinstallasjon laget spesielt for den nedre utstillingssalen. Prosjektet fortolker sirenen som objekt og lyd, for å skape en ny forståelse av umiddelbare og langssiktige nødssituasjoner. Sirenen er et globalt symbol for potensielle traumer, et varselsbilde for klimakatastrofe og talerør for sonisk kontroll og krisehåndtering. Over tre skjermer vises deler av Aura Satz’ pågående dokumentarfilmprosjekt Preemptive Listening, med et nytt lydspor komponert av en rekke eksperimentelle musikere.

Warnings in Waiting vises mellom 9. juni og 8. august 2023 og er kunstnerens første separatutstilling i Skandinavia. Prosjektet er et samarbeid med Walker Institute of Art, Minneapolis, og Tate Modern, London.

I samtale

Aura Satz (f. 1974, Barcelona) er en London-basert kunstner som jobber med film, lyd, performance og skulptur. Arbeidene hennes lages i samtale, hvor dialog benyttes både metodisk og tematisk for å utforske distribuerte, utvidete og felles forestillinger om stemme. Satz kunstnerskap belyser forskjellige lydteknologier der notasjonssystemer, koder og kryptering utforskes, og måter disse kan motstå standardisering, generering av nye lydlandskap, for igjen å oppnå nye former for lytting og ivaretakelse. Hun har stilt ut og fremført arbeidene sin på en rekke internasjonale institusjoner.

Anne Hilde Neset har initiert Satz' utstilling Warnings in Waiting. Fram til årsskiftet var hun direktør ved Kunstnernes Hus, og er nå direktør for Henie Onstad Kunstsenter. Hun har jobbet som skribent og redaktør i det London-baserte musikkmagasinet The Wire, er grunnlegger av flere musikkfestivaler i Storbritannia og Norge. Hun er en av grunnleggerne av kuratorbyrået Electra.

Se også