Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Kunstnarbøker: Nær og fjern

Agenda Kunst og håndverk
Fredag 24.02.23
Multipress13

Kunstnarbøker, eller Artist Books, har gjennom tiden vakse fram som eit yrande stad, der eksperimenter i form, og det mangfaldige utvalet av dei både utfordrer bokas format, men også visar seg som eit av dei meir nyskapande og omfangsrike formata i kunstverda. I denne Agendaen skal me fokusere på Kunstnarbøker som eit frampeik mot FAUX FAIR 12. april ved Kunsthøgskulen i Oslo.

Om arrangementet

Kunstnarbøker, eller Artist Books, har gjennom tiden vakse fram som eit yrande stad, der eksperimenter i form, og det mangfaldige utvalet av dei både utfordrer bokas format, men også visar seg som eit av dei meir nyskapande og omfangsrike formata i kunstverda.

I det å sette ord på papir—eller bilder eller objekt på ein kva som helst overflate —og dele det med verda—eller ein del av verda—so ligger det eit potensiale til å påverke, røre ved, og nå menneskjer fra alle lag og alle stader. Dette er sementert i historia frå Luther 95 teser til pamflettane distribuert av Den Hvite Rose i München under andre verdskrig. Potensialet er utruleg, og mulighetene i publikasjonar og det å publisere fortsettes å utforskast den dag i dag av eit felt som uredd utfordrer både mediumet og kva det kan bæra med seg.

Og i denne Agendaen skal me fokusere på Kunstnarbøker som eit frampeik mot FAUX FAIR 12 april ved Kunsthøgskulen i Oslo, der denne Agendaen er kuratert av Marius Moldvær, Christine Hammer Krokstrand, og arrangørene av FAUX FAIR Kristine Jakobsen, spesialbiblotekar ved Kunsthøyskolen i Oslo og Victoria Rowena Browne, Førsteamanuensis i grafisk kunst og publisering ved Avdeling Kunst og Handverk, Kunsthøyskolen i Oslo.

Felles for dei inviterte kunstnarane er deira arbeid med kunstnarbøker men der dei kvar for seg også representerer ulike strategiar og forhold til Kunstnarbøker som medium, publisering og samling. Agendaen tar også som sitt utgangspunkt den norske kunstnarbokscena, men også korleis kunstnarane gjennom publisering og kunstnerboka som medium også arbeider internasjonalt.

Program

09:30 Kaffe og mingling

10:00-10:10 introduksjon ved Marius Moldvær og presentasjon av FAUX FAIR ved Kristine Jakobsen - Norsk

10:10-10:40 Ethan Rafal - Engelsk

10:50-11:20 Multipress forlag – presentert av Marte Aas - Norsk

11:30-12:00 Sveinn Fannar Jóhansson - Tilstand upaginert, ellers pen - Norsk

12:00 -1300: Lunsj

13:00-13:15 Jessica Williams - (be)longing : Agency and amplification in independent publishing - Engelsk

13:20-13:35 Hans Hamid Rasmussen - “Elva er et annet sted” - Norsk

13:40-13:55 Sara Skorgan Teigen - Norsk

14:00-1415: Anna Weilhartner - Norsk

14:15 - 14:30 Q and A

Bidragsytere

Se også