Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Abhivyakti lanseringsfest

Tidsskrift av og med etniske minoriteter fra de nordiske landene
Fredag 29.10.21
Abhivyakti

Vi kan med glede invitere til lanseringsfest for tidsskriftet Abhivyakti. Det er en veldedig utgivelse laget utelukkende av etniske minoriteter i de nordiske landene. Alle salginntekter blir donert til Black Lives Matter. Redaktører er Melanie Kitti og Priya Bains.

Program

På lanseringa vil følgende kunstnere og forfattere lese for oss:

Camara Lundestad Joof
Grethe-Charina Bagirov
Agatha Wara
Nikhil Vettukattil
Elina Waage Mikalsen
Nina Bahar

Opplesningene starter 19:30

Bidragsytere

Agatha Wara er en kunstner født i den plurinasjonale staten Bolivia, og hun er bosatt og arbeider i Oslo. Hun er utdannet fra Senter for kuratorstudier i New York, USA og Kunsthøgskolen i Oslo, Norge. Hun er en av fire døtre av en far som var diplomat og en mor som eide et renseri. De kom til USA som økonomiske flyktninger på grunn av den bolivianske økonomiske hyperinflasjonen i 1985. I arbeidet sitt fokuserer hun ofte på klær, performance og tekst, og hun løfter frem detaljer fra sin egen virkelige eller fiktive biografi. Wara har presentert prosjekter for en rekke institusjoner og i en rekke sammenhenger. Nylige prosjekter ble vist på WIELS Project Room, Etablissement d'en face, både i Brussel, Shoot the Lobster i Los Angeles og Centralbanken i Oslo. Hun har også presentert prosjekter på Skulpturbiennalen, CHART Art fair (København), Pure Fyction Art Book Fair (Frankfurt), NADA Art Fair (NY), Red Bull Studios (NY), Dismagazine.com (NY), Art Basel (Miami) og Institute of Contemporary Art (Miami). I 2022 utgir hun sin debutroman som en del av den første utstillingen på Nasjonalmuseet i Oslo, og hun skal også drive et utstillingslokale fra hennes Mercedes-Benz S-klasse 2001.

Nikhil Vettukattil er en kunstner og forfatter med base i Oslo. Ved hjelp av en rekke medier som lyd, installasjon, performance, tekst, skulptur og video, stiller kunstpraksisen hans spørsmål om representasjon og billedproduksjon i forhold til levde erfaringer. Han har tidligere stilt ut på visningsrom som K4 Galleri, Oslo (2021), Louise Dany, Oslo (2020), EKA Gallery, Tallinn (2020), Kristiansand Kunsthall (2020) og Le Bourgeois, London (2019). Han er assisterende kunstner ved Black Box Teater og er en del av kunstkollektivene Tenthaus og Carrie, samt studiokunstner hos Kunstnerforbundet, Oslo. Kommende utstillinger er CAPC, Bordeaux (2021), K-U-K, Trondheim (2021), Kunsthall Oslo (2022) og Nasjonalmuseet, Oslo (2022).

Camara Lundestad Joof er en norsk-gambisk scenekunstner, forfatter og dramatiker. Arbeidet hennes er i hovedsak dokumentarisk og fokuserer på interseksjonalisme, normkritikk og dekolonialisering. I 2018 ga hun ut boka Eg snakkar om det heile tida, og fra 2020 er hun husdramatiker på Nationaltheatret. Denne høsten er hun aktuell med stykket De må føde oss eller pule oss for å elske oss.

Elina Waage Mikalsen er en multidisiplinær kunstner og musiker fra Romssa/Tromsø, for tiden bosatt i Oslo. Hun arbeider med performance, tekstil, installasjon og tekst, nesten alltid koblet til lyd og lydutøvelse. Mikalsen fullførte sin BA i billedkunst ved Akademiet i Tromsø / Nordland kunst- og filmfagskole i 2017, og tok våren 2021 sin MFA ved Kunstakademiet i Oslo. I 2015 ble Mikalsen utnevnt til ‘Årets unge kunstner’ ved den internasjonale urfolksfestivalen Riddu Riđđu, og har siden vært med i en rekke gruppeutstillinger og performanceprogrammer. Hennes kunstneriske arbeid tar ofte utgangspunkt i at hun har både norsk og samisk tilhørighet. Møtet mellom det norske og samiske i hennes egen familie blir et bilde på maktrelasjonene som hjemsøker vårt samfunn som helhet. Dette intime blikket på samfunnet blir i hennes arbeider en plattform å utforske temaer knyttet til identitet og strukturell fremmedgjørelse.

Grethe-Charina Bagirov har tidligere gått forfatterstudiet i Bø og påbyggingskurset ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Bor i Oslo og studerer psykologi. Hun er tilknyttet tidsskriftet Beijing Trondheim.

Nina Bahar er skribent og aktivist, og hun er utdannet fra Norsk barnebokinstitutt. For tiden er hun bosatt i Oslo og arbeider på to barnebøker og en sakprosabok for voksne.

Se også