Velkommen til første utgave av foredragsserien 30:ti, hvor en samtidskunstner presenterer sitt kunstnerskap i løpet av 30 minutter og ti bilder. I denne utgaven møter du Helene Duckert.
Helene Duckert
Helene Duckert (f. 1988 i Oslo) er delvis oppvokst i Sør-Afrika og bor og arbeider i Oslo. Hun har sin utdannelse fra OsloMet og har en Master i medium og materialbasert kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2018. Kunstnerskapet til Duckert handler om ressurser, hierarkier og språk, med mennesket i fokus. I høst har Duckert tilbrakt sin tid på Wergelandshaugen Artist in Residens i Eidsvoll, under temaet «Found and Lost». Her arbeider hun med prosjektet «Det Som Nesten Faller»/«Self-Preservation», som omhandler kollektivt traume og livssorg.
30:ti
Kunstnerforedragene 30:ti inviterer til eksklusive innblikk i en serie samtidige kunstnerskap. Et panel bestående av studenter fra KHiO og UiO har valgt ut åtte aktive kunstnere som i løpet av tretti minutter og ti bilder får presentere seg selv og sitt arbeid. Etter foredragene åpner vi for spørsmål fra salen. Foredragene arrangeres en tirsdag i måneden på Kunstnernes Hus Kino og er gratis og åpne for alle.
For anledningene tilbyr Lofthus Samvirkelag kunstnerrabatt til alle deltakere mot fremvisning av billett.
Foredragene finner sted følgende datoer:
22. november: Helene Duckert 13. desember: Sebastian Makonnen Kjølaas 31. januar: Katarina Skjønsberg 28. februar: Lesia Vasylchenko (på engelsk) 28. mars: Sara Skogøy 18. april: Linda Bournane Engelberth. 9. mai: Sayed Sattar Hasan (på engelsk) 6. juni: Robel Temesgen (på engelsk)
Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB som muliggjør prosjektet.
Bilde:
Helene Duckert: You Wouldn´t Stream a Glass of Water
Studentpanelet
Adin Mušić
Jeg bor i Oslo og er født og oppvokst i Kristiansand. Med bakgrunn i en bachelor fra Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Oslo startet jeg min Master-utdanning på samme sted i 2022. Jeg ønsket og være del av studentpanelet for å kunne få muligheten til å introdusere unge mennesker for samtidskunst og på den måten skape bredere kunnskap om kunstverden.
Amanda Ruiz Friis
Jeg studerer til en Bachelor ved avdeling tekstilkunst på andre året på Kunsthøyskolen i Oslo. KH studentpanel gjør det mulig for meg å være delaktig på en plattform hvor jeg får innblikk i kunstnernes praksis og mangfoldet som finnes i den unge kunstverden.
Anna Penkova
Jeg har en mastergrad i Kunst og politikk fra NTNU, og tar for tiden en masterutdannelse i Screen Cultures ved UiO. Faglige fokuserer jeg på spenningsfeltet medieøkologi og estetikk, og emner hvor relasjonen mellom teknologiske systemer, politikk og forestillinger om økologisk kollaps er i fokus. Ved siden av studiene jobber jeg som formidlingsansvarlig / kurator fagprogram på Black Box teater. Panelet er en fin mulighet til å utvide og bygge nye relasjoner mellom mediestudier og kunstfeltet, og ikke minst å engasjere lokale kunstnere til å formidle sine praksiser bredere – å være en del av dette prosjektet er både meningsfylt og lærerikt.
Dina Abdal Naser Haider Al-Makhrami
Jeg er 21 år og studerer første året på Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling billedkunst der jeg jobber med analogt foto og tekstil. Min deltagelse i Kunstnernes Hus studentpanel er basert på et ønske om å kunne tilby unge mennesker et lavterskeltilbud inn i kunsten, en mulighet til å møte aktive kunstnere og lære mer om samtidskunst.
Dominika Kotschy
Jeg heter Dominika Kotschy og kommer fra Polen. For tiden studerer jeg Screen Cultures ved Universitetet i Oslo. Jeg har også en psykologisk utdannelse og en stor lidenskap for film. Jeg ønsket å delta i studentpanelet for å utvikle mine evner til å organisere arrangementer og bli kjent med kunstverdenen i Oslo.
Sara Bauer Gjestland Zamecznik
Jeg er 25 år og tar en bachelor i keramikk på KHiO. I mitt eget kunstnerkskap er jeg for tiden interessert i hvordan sansene påvirker vår hverdag, og spesielt hvor viktig taktile opplevelser er for synssansen.
Jeg ønsket å være med i panelet fordi jeg selv er dårlig til å prioritere foredrag og utstillinger. Gjennom mitt engasjement håper jeg å gjøre detenklere for andre, i samme situasjon, til å kunne delta på slike arrangementer.