Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Vi lanserer kunstnerkort!
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)

30:ti

Med Linda Bournane Engelberth
Tirsdag 18.04.23
Bilde Linda B ny

Velkommen til en ny utgave av foredragsserien 30:ti, hvor en samtidskunstner presenterer sitt kunstnerskap i løpet av 30 minutter og ti bilder. I denne utgaven møter du Linda Bournane Engelberth.

Linda Bournane Engelberth

Linda Bournane Engelberth (f. 1977) er en norsk-algerisk billedkunstner som arbeider med fotografi, installasjon og film. Hun oppholdt seg i Mexico over flere år, hvor hun ble introdusert til kameraet som kunstnerisk verktøy, før hun returnerte til Norge og etablerte seg som en kunstner med bred praksis. Bournane Engelberth hadde en utfordrende oppvekst i Groruddalen, en historie som hun senere har brukt som utgangspunkt for flere kunstneriske bearbeidelser. Hennes kunstneriske fokus ligger på formidling av personlige, subjektive narrativer med sosiopolitiske rammer eller kjønnsdiskurs. Som filmregissør har hun i dag et samarbeid med Elisa Fernanda Pirir og Mer Film som produsent. Hennes første kortfilm, Never Look Back (2022), ble vist ved flere internasjonale filmfestivaler i 2022.

Bournane Engelberth har mottatt flere utmerkelser og priser for sitt arbeid. Hun har hatt en rekke separatutstillinger siden 2009 og har deltatt i kollektivutstillinger ved en rekke større institusjoner som Haus der Photographie/Deichtorhallen i Hamburg, Fotogalerie Wien, Henie Onstad Kunstsenter og Bomuldsfabrikken i Arendal.

30:ti

Kunstnerforedragene 30:ti inviterer til eksklusive innblikk i en serie samtidige kunstnerskap. Et panel bestående av studenter fra KHiO og UiO har valgt ut åtte aktive kunstnere som i løpet av tretti minutter og ti bilder får presentere seg selv og sitt arbeid. Etter foredragene åpner vi for spørsmål fra salen. Foredragene arrangeres en tirsdag i måneden på Kunstnernes Hus Kino og er gratis og åpne for alle.

For anledningene tilbyr Lofthus Samvirkelag kunstnerrabatt til alle deltakere mot fremvisning av billett.

Se alle foredragene her.

Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB som muliggjør prosjektet.

Studentpanelet

Adin
Amanda
Anna
Dina
Dominika
Sara

Støttet av

Sbs logo positive 1