Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Nytt samarbeid mellom Kunstnernes Hus Kino, Vega Scene og Cinemateket

Kunstnernes Hus Kino, Vega Scene og Cinemateket i Oslo går sammen om å sette opp nye filmer av høy kunstnerisk kvalitet som ikke får bred kinodistribusjon. Paul Schraders kritikerroste First Reformed er første film som tilbys Oslos kinogjengere.

KH_2017_01_Kino_Web Res-24

Alliansen kommer som en naturlig følge av de senere årenes oppblomstring av en mer vital og nyskapende filmformidling i Norge, med uavhengige kinoer, en rekke nye visningskonsepter og vektlegging av samtaler om film. Alle de tre visningsstedene har kuraterte program der filmens kunstneriske verdi er et viktig premiss for utvalget, og der filmene sees i en sammenheng.

Med alliansen ønsker vi å gjøre publikum oppmerksom på nisjekinoene, og stå sammen om å skape engasjement for filmen som kunstuttrykk.

Silja Espolin Johnson

Første film ut er Paul Schraders mesterlige comeback, First Reformed, med Ethan Hawke, Amanda Seyfried og Philip Ettinger i hovedrollene. Filmen er en mørk skildring av verdens tilstand, og et nådeløst innlegg i klimadebatten. Svært mange kritikere hadde First Reformed på sine "best of 2018"-lister. Filmen vil vises parallelt på de tre visningsstedene i mars og april.

Pressevisning: mandag 4. mars kl. 14.00 i Tancred, Cinemateket.