Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-19 (Restaurant 11-22)

Nettverk for kunstnerisk film

11. og 12. mai arrangerte Kunstnernes Hus Kino en ny utgave av Nettverk for kunstnerisk film i samarbeid med Filmbyrået Jack. Arrangementet var et bransjetreff for alle som arbeider med presentasjon og distribusjon av levende bilder, på tvers av kunst- og filmfeltet. Vi inviterte til to dager med faglig fordypning og inspirasjon, erfaringsutveksling og diskusjon mellom visningssteder, og presentasjon av ferdige verk og prosjekter i arbeid fra sentrale norske filmskapere og kunstnere.

Følg med for ny utgave i høst!

8 NFKF Mohamed Jabaly

Om treffet

Til årets utgave inviterte vi fem kunstnere til å presentere kommende prosjekter: Birgitte Sigmundstad, Mohamed Jabaly, Signe Rosenlund-Hauglid, Sanjey Sureshkumar og Jason Havnerås. Kurator og forfatter Erika Balsom som skriver om krysningspunktet mellom kunst og film, og står bak den omfattende turnerende filmutstillingen No Master Territories, var invitert til å holde key note. I tillegg ble det presentasjoner av kuratorisk praksis fra både norske og svenske institusjoner, inkludert Galleri F15 & Momentum, Film i samtidskonsten og GIBCA biennale for samtidskunst.

På kvelden ble det også visning av et filmprogram i samarbeid med Oberhausen Kortfilmfestival. Vi viste deler av deres tematiske hovedprogram i år: Against Gravity. The Art of Machinima. Kuratorene av programmet, Vladimir Nadein og Dmitry Frolov, introduserte og deltok i Q&A via Zoom.
Les mer om The Art of Machinima her.

På dag to presenterte kunstner og filmskaper Sara Eliassen utstillingen sin Images [and Talking Back to Them]. Deretter ble det vist et kuratert filmprogram i kinosalen med filmene; Days av Ellionor Aurora Aasgaard og Zayne Armstrong, Blomster av Neil Wigardt og Love and Greed and Pain and Lust av Anette Gellein.

Nettverk for kunstnerisk film ble arrangert to ganger i 2022. Arrangementet skal samle visningssteder, kuratorer, programmerere, festivaler, kunstnere, formidlere og pedagoger på tvers av kunst- og filmfeltene. Hensikten er å styrke kontakten mellom feltene og skape flere muligheter for visning av kunstfilm.

Om Filmbyrået Jack

Filmbyrået Jack er et distribusjonsfellesskap for kunstnerisk ambisiøs film, startet av åtte filmkunstnere og kuratorer. Jack har som mål å spre filmer laget av kunstnere og andre uavhengige filmer gjennom å jobbe med et bredt spekter av visningssteder, å bidra til en mer mangfoldig samtale om film og å styrke kunstneres disposisjonsrett over eget arbeid.

NFKF Erika Balsom
NFKF Jason Havneraas
NFKF Signe Rosenlund
12 NFKF fra filmen Det finnes ingen naboer her lenger
NFKF Henrik Sørlid Sanjey S bedre
NFKF Sanjey tamil i
NFKF Kjetil Berge
NFKF Amila
NFKF Sarah Wiinge Sørensen
1 NFKF Silja Espolin Johnson Cato Fossum Johanne Nordby Wernø
NFKF DAYS
NFKF Machinima program screenshot