Dronebrygg

15.06.14 – 31.08.14

For sommerens Foajeutstilling har våre eminente Dronebryggere, representert gjennom Anders Dahl Monsen og Daniel Teigen fått sitte i førersetet og fungert som kuratorer. Tre yngre Oslobaserte kunstnere har blitt valgt ut til denne utstillingen.

Om utstillingen

Helt siden Kunstnernes Hus tok tilbake sitt gamle restaurantlokale og i 2013 gjorde den om til Foajeen har dette nye visningsrommet stilt ut kunstverk for å gi hele huset og alle rom et kunstnerisk program. I fjor ble det over lengre perioder vist separate presentasjoner av Karl Holmqvist og Fischli & Weiss.

Velkommen til åpning av Foajeutstilling på søndag 15/6 kl. 15. Her vil vi vise Ragna Bleys strålende vakre arkitektoniske installasjon Empire Prefer Quiet Methods i en tett dialog med Kunstnernes Hus stramme 30-tallsrom. Du kan og se Munan Øvrelids Fangenes Dilemma (klimaavtale), tusjtegninger basert på et matematiske system. Eller slå deg ned i baren og betrakt Sverre Strandbergs videoverk Deprimerte Kvinner (stock video random playlist).

Om Dronebrygg

Dronebrygg er et kunstnerdrevet mikrobryggeri som startet opp i 2011. I løpet av høsten 2013 etablerer de et permanent bryggeri på Kunstnernes Hus, gjør ølbrygging til en heltidsgeskjeft, og har blant andre ølsorter ambisjon om å servere et eget «kunstnernes øl». Dronebrygg består av kunstnerne Daniel Teigen, Anders Dahl Monsen, Marius Notvik, bryggmester Andreas Hegermann Riis og sosiolog Steinar Braa.