Dislocating Surfaces

13.05.16 – 03.07.16

Kunstnernes Hus er stolte av å presentere Dislocating Surfaces – New Scandinavian Photography. Utstillingen er kuratert av MELK, et galleri etablert og drevet av kunstnerne Bjarne Bare og Behzad Farazollahi.

Om utstillingen

I 2015 ga MELK og det London-baserte forlaget Black Dog Publishing i samarbeid ut boken New Scandinavian Photography. Målet med utgivelsen var å presentere unge skandinaviske kunstnere som inngår i en kritisk dialog med fotografiet som kunstform og som både anerkjenner og utfordrer mediets tradisjonelle rammer.

Utstillingen er ikke ment å representere boken som sådan. Motivasjonen har heller vært å presentere et nytt prosjekt der de ulike perspektivene i boken føres videre. Utstillingen på Kunstnernes Hus presenterer samtidig et nytt knippe kunstnere som utforsker fotografiet både innenfor og utenfor rammene av den mediespesifikke diskursen. De tar for seg materielle prosesser og ideer knyttet til overflate og dybde, går i dialog med andre medier som billedkunst, skulptur og film og tar aktivt i bruk selve utstillingsrommet. Med utfordrende, lekne og forførende virkemidler viser de et fotografi som oppsøker nye rom og formater og som åpner opp for eksperimentering og tilfeldighetenes spill.

Kunstnere

Emil Salto (DK), Linda Hofvander (SE), Kristina Bengtsson (SE), Sveinn Fannar Jóhannsson (NO), Markus von Platen (DK), Espen Gleditsch (NO), Sandra Vaka Olsen (NO), Flemming Ove Bech (DK), Kamilla Langeland (NO) og Linn Pedersen (NO).

Om kuratoren

MELK har siden 2009 kuratert i underkant av 40 separatutstillinger i sine visningslokaler i Oslo og har arrangert gruppeutstillinger, foredrag og seminarer ved blant annet Akershus Kunstsenter, Fotogalleriet, Vestfossen Kunstlaboratorium og Astrup Fearnley. De har også deltatt på internasjonale kunstmesser som NYC Art Book Fair og Nofound Art Fair Paris.