Avgangsutstillingen

23.05.14 – 08.06.14

Avgangsstudentene ved masterprogrammet i billedkunst på Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Oslo inviteres enda en gang inn i Kunstnernes Hus sine to overlyssaler «vår» og «høst». Gjennom sin studietid har de 21 kunstnerne som definerer årets Avgangsutstillingen 2014 vært viktige bestanddeler av Oslos kunstscene gjennom utstillinger, prosjekter, publikasjoner og internasjonale prestasjoner – og vil fortsette å være det der de velger å slå seg ned. Masterstudentene velger sin kurator til avgangsutstillingen, og i år er det Anne Szefer Karlsen, leder av Hordaland kunstsenter i Bergen, som har takket ja til utfordringen.

Om avgangsutstillingen

Idet du går opp trappene på Kunstnerens Hus for å komme inn i utstillingen vil du kunne oppleve den 22 meter lange fresken i taket fra 1931-32 som fremstiller «kunstnerens tornefulle vei mot høydene» av Per Krohg, som var professor ved Statens Kunstakademi fra 1946 til 1958. Dette er en av de permanente påminnelsene om de to institusjonenes tette bånd. «Avgangsutstillingen 2014» er et av mange programpunkter gjennom året på Kunstnernes Hus som befester de to institusjonenes samarbeid og bidrag til en den livlige kunstscenen i Oslo. Kunstakademiet er et av seks fakulteter ved Kunsthøgskolen i Oslo, Norges ledende utdanningsinstitusjon for kunstnere og designere. Kunstakademiet tilbyr utdanning på bachelor- og masternivå innen billedkunst, og tar aktivt del i Oslos kunstscene gjennom et tett samarbeid med Kunstnerens Hus og offentligheten.

Kunstnere

Mo Abd-Ulla, Hedda Roterud Amundsen, Tiago Bom, Victoria Durnak, Jóhanna Ellen, Serina Erfjord, Karin Erixon, Silje D. Henden, Julia Lee L. Hong, Matilda Höög, Chandra Sen, Linda Lerseth, Mimmi Mattila, Andreas Hald Oxenvad, Daniel Slåttnes, Ayatgali Tuleubek, Vikram Uchida-Khanna, Tarald Wassvik, Jessica Williams, Silje Eugenie Strande Øktner og Knut Ivar Aaser.