Avgangsutstillingen

29.05.15 – 14.06.15

Avgangsstudentene ved masterprogrammet i billedkunst på Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Oslo inviteres enda en gang inn i Kunstnernes Hus for avgangsutstilling All Maten Du Åt og Tankene i Hjernen. Utstillingen finner denne gangen sted i hele første etasje på Kunstnernes Hus, i styrerommet i andre etasje, mellom første og andre etasje og ute i Slottsparken. Bidragene omfatter installasjon, skulptur, performance og fotografi.

Kunstnere

Razan F. Akramawi A., Alan Armstrong, Amelia Beavis-Harrison, Emma Brack, Ronny Faber Dahl, Tobias-Alexander Danielsson, Jon Vogt Engeland, Espen Gleditsch, Miriam Hansen, Silje Johannessen, Solveig Lønseth, Ellakajsa Nordström, Sara Rönnbäck, Sasha Waltå

Om utstillingen

Avgangsutstillingen er et av mange programpunkter gjennom året på Kunstnernes Hus som ytterligere befester de to institusjonenes samarbeid og bidrag til kunstscenen i Oslo. Gjennom sin studietid har de 14 kunstnerne som definerer årets Avgangsutstilling 2015 (29. mai – 14.juni 2015) vært viktige bestanddeler av Oslos kunstscene gjennom utstillinger, prosjekter, publikasjoner og internasjonale prestasjoner – og vil fortsette å være det der de velger å slå seg ned.

Utstillingstittelen er lånt fra et dikt av den norske forfatteren Tor Ulven (1953–1995), og viser til prosessen studentene har gjennomgått i studietiden. I forbindelse med avgangsutstillingen har studentene i fellesskap produsert en håndlaget arkivmappe som inneholder kunstneriske bidrag knyttet til avgangsarbeidene. Arkivet har et begrenset opplag og er til salgs i resepsjonen på Kunstnernes Hus.

Kunstakademiet ble opprettet i 1909 og er i dag et av seks fakulteter ved Kunsthøgskolen i Oslo, Norges største utdanningsinstitusjon for kunstnere og designere. Kunstakademiet tilbyr utdanning på bachelor- og masternivå innen billedkunst, og tar aktivt del i Oslos kunstscene gjennom et tett samarbeid med Kunstnernes Hus og offentligheten, eksempelvis Åpent Forum, Akademirommet og FKDS (Fondet for kunst- og designstudenter) atelierstipend for tidligere avgangselever.

I løpet av utstillingsperioden vil det foregå ulike aktiviteter, deriblant performance, guidede turer i Slottsparken og seanser i utstillingen på nattestid

Kurator for årets avgangsutstilling er Jenny Kinge.