Avlyst! Anvendt Kunstanatomi

25.04.20 – 17.05.20

Utstillingstittelen og sitatet under er hentet fra Einar Granums lærebok (Aschehoug, 1987). Boken inneholder tekster om og tegninger av skjelett og muskulatur som teknisk grunnlag for tegnetrening og tegneanalyse. Utstillingen viser tegneøvelser, kunstnerskap og historier fra tidligere studenter ved Einar Granum Kunstfagskole.

Når
25.04.20 – 17.05.20
Hvor
Kunstnernes Hus
Wergelandsveien 17 NO-0167 Oslo
Åpningstider
Tir-Søn, Tor, Man
Tir-Søn 11:00-17:00
Tor 11:00-19:00
Man Stengt
Pris
Se priser

Titter vi bak menneskets klesdrakt, eller huden om man vil, møter vi alle de linjer, former, rytmer og visuelle bevegelser som etter vår fatteevne er mulige. Rett og slett en dekning for alt vi ser rundt oss i naturen. Alt.
- Einar Granum

Når man skal lage en jubileumsutstilling for Norges største kunstfagskole, blir det naturlig å plukke ut kunstnere som har vært studenter gjennom de ulike tiårene. Listen over tidligere studenter teller om lag 2500 navn, og det føles viktig å høre hver og ens historie og erfaring. Det har vi prøvd å forfølge, samtidig som vi vil fange det som har stått sentralt i Einar Granum Kunstfagskole gjennom 50 år. Hva har endret seg, hva består?

Hvis du spør tidligere studenter og lærere ved Einar Granum Kunstfagskole, kan tegning handle om:

Analyse Studie
Anatomi Struktur
Arbeidsmoral Tenkning
Dannelse Tålmodighet
Disiplin Undersøkelse
Ferdighet Øvelse
Konsentrasjon Å se
Makt Å føle
Prosess Å erkjenne
Skisse

Over 100 arbeider av nesten like mange personer representerer tegning som trening, tenkning og skisse, og utstillingen som helhet vil synligjøre mangfoldig anvendelse av tegning som kunnskap.

Navn på deltagende kunstnere kommer.

Utstillingen er kuratert av Gjertrud Steinsvåg.