Ledig stilling: Administrativ leder

Blikkåpner Oslo

Foto Nasjonalmuseet Borre Hostland

Blikkåpner Oslo er et samarbeid mellom Astrup Fearnley Museet, Kunstnernes Hus og Nasjonalmuseet, hvor vi satser på kunstformidling av og for ungdom. Ungdommene som er engasjert som Blikkåpnere bruker sine egne erfaringer og interesser som utgangspunkt for å formidle kunst til andre unge.

På Kunstnernes Hus kan du møte Marzia, Iris, Anastacia, Ferdinand og Mateo.

Om prosjektet

Gjennom prosjektet har 15 ungdommer mellom 16 og 19 år fått betalt deltidsjobb, ca. fire timer per uke, fordelt mellom de tre institusjonene i ett år. Deltakerne representerer de 15 ulike bydelene i Oslo og skal samarbeide om å nå ut til andre unge gjennom å lage arrangementer og innhold for ungdom.

Programmet er inspirert av Blikopeners på Stedelijk Museum i Amsterdam, og er en del av et større samarbeid mellom flere kunstinstitusjoner på Østlandet. Prosjektet finansieres med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

Denne høsten har vi blitt kjent med hverandre, med institusjonene og med forskjellige kunstneriske uttrykk og formidlingsmetoder. Etter nyttår vil publikum møte fem av ungdommene ved hver av de tre institusjonene.

Følg @blikkapner på Instagram for å få et ungt perspektiv på kunst og kunstinstitusjonene!