Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant stengt)

Monica Aasprong: Hvordan skrive om kunst?

22.04.21 – 29.04.21
Monica Aasprong

Den neste i foredragsrekken "Hvordan skrive om kunst?" er poet og kunstner Monica Aasprong, som reflekterer rundt forholdet til språk, skrift og skillet mellom litteratur- og kunstfeltet.

Et gratis, digitalt foredrag for alle som ønsker å fordype seg i kunst og uttrykke seg gjennom tekst.

Foredraget er delt i to. Den første delen handler om signatur og kollektivitet, form og forpliktelse, språk og minne.

Del to handler om inspirasjoner, ansvar, skrift og ramme og tale.

Om foredragsholderen

Monica Aasprong (f. 1969) er en norsk poet og kunstner bosatt i Stockholm. Hennes seneste bok er Obligo - om form og innhold (2019), der hun reflekterer over sitt arbeid med litteratur i grenselandet mot visuell kunst og musikk. Hun har vært prosjektstudent ved Konstfack og Kungl. konsthögskolan i Stockholm. Som en del av forfatterskapet har hun arbeidet med installasjoner og lydverk, blant annet i samarbeid med Maja S. K. Ratkje, Aron Kullander-Östling og Ebba Bohlin.

I årene mellom 1999 og 2001 var hun litteraturredaktør i Morgenbladet og i 2003 etablerte hun Luj nordenfjeldske litteraturtidsskrift sammen med poetkollegene Gunnar Wærness og Ingrid Storholmen. Fra 2021 inngår hun redaksjonsgruppen til kunstnerkollektivet og litteraturhuset House of Foundation i Moss.

Om foredragsrekken

"Hvordan skrive om kunst?" er et gratis, digitalt tilbud der erfarne kunstskribenter deler erfaringer og kunnskap om hvordan å skrive om kunst. Foredragsserien publiseres som et frittstående tilbud og parallelt med skrivekunstkurset ved samme navn.

Se også