Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Workshop og kunstnermøte

Med Line Solberg Dolmen
Line solberg dolmen

Kom og bli inspirert i møte med billedkunstneren Line Solberg Dolmen og et superspennende introduksjonskurs i Mola-teknikken. Dolmen har gjennom flere år utforsket og eksperimentert med denne applikasjonsteknikken i sitt eget kunstnerskap og kurset starter med en presentasjon av Dolmens praksis der hun viser eksempler fra egen produksjon.

Om kurset

Mola er en applikasjonsteknikk som består av flere lag med stoff som legges oppå hverandre. Etterpå klipper en seg ned i materien, bretter til side, og syr fast kantene med små sting. Mola er lik en arkeologisk utgravning der ulike farger og mønster suksessivt trer frem nedover i lagene.

Teknikken er utviklet av Guna-befolkningen, en gruppe urinnvånere som er virksomme i Panama og Columbia. I utgangspunktet bruker disse folkegruppene Mola som bærestykker på bluser. Motivene spenner fra geometriske figurer til planter, dyr, og i nyere tid også til pop-kulturelle referanser som colaflasker og el-gitarer. Vanskelighetsgraden bestemmes ut fra hvor lite og intrikat mønster man velger. Også en enkel form kan gi et spennende uttrykk, og kurset passer for alle uansett bakgrunn. Her finnes det uante muligheter til å kunne formidle videre til elever på alle trinn og gjøre nytte av restmaterialer.

Kursavgiften inkluderer også en 30 minutters eksklusiv omvisning i Ahmed Umars utstilling Glowing Phalanges samt en gratis inngangsbillett i utstillingen en dag dere selv velger. Omvisningen starter kl. 1630 begge dager.

Vi serverer kaffe te og frukt underveis. Vel møtt!

Kurset er muliggjort med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

Om kursholderen

Line Solberg Dolmen er billedkunstner og jobber primært med tekstiler. Hun har en MA fra KHIO, BA fra avdelingen Kunstakademiet i Tromsø samt svennebrev i kjole- og draktsøm.

Over tid har hun undersøkt lappeteknikker fra ulike kulturer rundt om i verden, og er opptatt av nyttiggjøringen og de estetiske mulighetene og de små bestanddelene som ellers ofte blir betraktet som verdiløse. I arbeidene sine, som ofte er utført ved håndsøm, inkorporerer hun materialer og elementer som konnoterer urbane miljøer, blant annet graffiti, gjerdepresenninger og veiduk.

www.linesolbergdolmen.com

Se også