Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Marthe Kampen og Steinar Opstad viser Gunvor Nervold Antonsen

KVK Kampen Opstad

Velkommen til en ny utgave av vår omvisningsserie Kunstner viser kunstner! Her presenterer inviterte kunstnere våre aktuelle utstillinger fra sitt personlige og kunstneriske ståsted.

I denne utgaven samtaler billedkunstner Marthe Kampen og lyriker Steinar Opstad i Gunvor Nervold Antonsens utstilling De fleksible.

I samtale

Marthe Kampen (f. 1986) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2012 og bor og arbeider i Eidskog kommune. Hennes kunstnerskap er konsentrert om maleri, tresnitt og tekstil. Alene og i samarbeid med Johannes Borchgrevink Hansen har hun utført flere utsmykningsoppdrag, senest som del i KORO sitt prosjekt ved Veterinærinstituttet i Ås. Hennes siste separatutstilling var ved Dropsfarbrikken i Trondheim, høsten 2022. Hun har også deltatt på flere gruppeutstillinger, blant annet ved Kunstbanken i Hamar, Nasjonalmuseet, Soft Galleri, Grenland kunsthall, Hubei Art Museum i Wuhan (Kina) og Høstutstillingen.

Steinar Opstad (f. 1971) er bosatt i Oslo. Han har studert tysk, religionshistorie og litteraturvitenskap ved Universitetene i Oslo og Bergen. Steinar Opstad gikk på Skrivekunstakademiet i Hordaland i 1990/1991 og debuterte med diktsamlingen Tavler og bud i 1996, som han mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for. Opstad har ved siden av sitt eget forfatterskap formidlet poesi og var i 2003 redaktør for Men sannheten kom som et dikt, en antologi over norsk samtidslyrikk. Han har i tillegg redigert Mykt glass - dikt i utvalg av Cecilie Løveid (1999), Mia Berners etterlatte dikt, Et leskur for vinden (2010) og Til Cecilie: Festskrift til Cecilie Løveid på 60-årsdagen (2011).

Se også