Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Skrivekunst Bjørn Hatterud

Bjørn Hatterud: Hvordan skrive om kunst?

Mandag 16.05.22

I foredragsrekken "Hvordan skrive om kunst?" deler kulturskribent, kunstkritiker, kurator og musiker Bjørn Hatterud erfaringer og kunnskap om hvordan å skrive om kunst. For alle som ønsker å fordype seg i kunst og uttrykke seg gjennom tekst.

Om foredragsholderen

Bjørn Hatterud (f. 1977) er kurator, musiker, kritiker og forfatter. Han er fast spaltist i Billedkunst og Museumsnytt og aktuell som kurator ved Nasjonalbiblioteket, KODE og Vigelandsmuseet. I august kommer boka Skeive ikoner på Pitch forlag som resultat av langvarig arbeid sammen med fotograf Finn Serck-Hansen og forfatter Caroline Ugelstad Elnæs, som også har blitt presentert som utstilling i samarbeid med Fotogalleriet.

Tidligere utgivelser er Mjøsa rundt med mor (2020) som fikk kritikerprisen våren 2021 og Mot normalt (2018) som ble beskrevet som «ei forteljing om ikkje å passe inn, om å vekse opp i Brumunddal og vere avvikar og skeiv på alle vis. Dette er ei historie om motgang og liding, men inga sørgjeleg historie». 2022–2025 er Hatterud oppnevnt som rådsmedlem i Kulturrådet.

Om foredragsrekken

"Hvordan skrive om kunst?" er et gratis, digitalt tilbud der erfarne kunstskribenter deler erfaringer og kunnskap om hvordan å skrive om kunst. Foredragsserien publiseres som et frittstående tilbud og parallelt med skrivekunstkurset ved samme navn.

Hvordan skrive om kunst? Se alle