Ledig stilling: Administrativ leder

Kino

Kunstnernes hus julie hrncirova talk 7268

Kunstnernes Hus Kino ble etablert i 2016 som Oslos første uavhengige kino og har siden da vært en sentral aktør for å skape et større engasjement for film som kunstuttrykk. Programmet vårt har hovedfokus på nyere filmer og viser en kombinasjon av håndplukkede ferske spillefilmer, utfordrende og aktuelle dokumentarer og film av kunstnere som beveger seg naturlig mellom kinosalen og gallerirommet. Åpningen av en kino innenfor rammene av en historisk viktig kulturinstitusjon er unikt i norsk sammenheng. Det gir Kunstnernes Hus Kino muligheten til å bygge nye broer mellom billedkunst og film og gi resonans til de siste årenes oppblomstring av en mer vital og nyskapende filmkultur i Norge.

I tillegg til vårt faste program og vår filmklubb for ungdom samarbeider vi med ulike institusjoner, festivaler og uavhengige kuratorer. Les mer om vårt utleietilbud her.

OAW Julie Hrncirova Day2 0081 2

So many artists look best in a place like this, as opposed to being projected in a gallery. I’m very happy to see this place.

Laurie Anderson

Det faste programmet kurateres av Silja Espolin Johnson i samarbeid med et programråd bestående av Ulrik Eriksen (filmkritiker i Morgenbladet og initiativtaker til kino på Kunstnernes Hus), Maria Moseng (filmkritiker, stipendiat i filmvitenskap ved UiO, tidligere redaktør for WUXIA), Sara Eliassen (filmskaper og billedkunstner) og Karsten Meinich (filmklipper og redaktør for Montages).

For henvendelser om Kunstnernes Hus Kino, kontakt: maria@kunstnerneshus.no

Salen er tegnet av Atelier Oslo og bygget med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, Kulturrådet, Oslo kommune og Regjeringens Gaveforsterkningsordning for Kulturhus.

Kjøpsbetingelser

Det skal være sikkert og effektivt å kjøpe våre kinobilletter. Dette kan du gjøre her på nettsiden eller på eBillett.

NB! Kjøpte billetter refunderes ikke. Kun medlemmer av Kunstnernes Hus kan bytte billett til en annen forestilling dersom samme film vises flere ganger. I dette tilfellet ta kontakt på post@kunstnerneshus.no.

Ved eventuelle avlysninger av forestillinger blir billetten refundert.

Kjøpsvilkårene gjelder for tidspunktet produktet blir kjøpt. Kunstnernes Hus Kino forbeholder seg retten til å endre på vilkårene.

Samarbeids partnere

On & Four ProductionNordland Kunst- og filmfagskole
Film fra SørAgenda
Kunsthøgskolen i OsloDet Franske Instituttet
Oslo PixOslo Poesifilm Festival

Kinoprogram Se alle