Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-20 (Restaurant 11-21)

Om Kunstnernes Hus

KH 2017 06 exterior Web Res 09

Kunstnernes Hus er et av Norges viktigste visningssteder for og formidlere av samtidskunst. Bygget er et arkitektonisk signalbygg tegnet av arkitektene Gudolf Blakstad og Herman Munthe-Kaas, og er et av de fremste eksemplene på møtepunktet mellom nyklassisisme og funksjonalisme i Norge.

KH 2017 06 inv Web Res 2
Den ikonsike trappeoppgangen med et takmaleri av den norske maleren Per Krohg, utført i 1932.

Siden det åpnet i 1930 har Kunstnernes Hus presentert store internasjonale utstillinger og norske satsninger. Institusjonen er eid av Stiftelsen Kunstnernes Hus, en uavhengig kunstnerstyrt stiftelse opprettet av norske kunstnere i 1930.

Modell av Kunstnernes Hus
Modell av Kunstnernes Hus

Som en bevisst samfunnsaktør har vi ansvar for å verne om kunstnerisk ytringsfrihet og kunstens plass i offentligheten. Med utstillinger, film, samtaler, omvisninger, konserter og seminarer er vi en myldrende storstue for kunst og kultur.

KH J Hrncirova Høst 2649
Åpning av Høstutstillingen 2021

Kunstnernes Hus Kino ble opprettet i 2016 i samarbeid med Atelier Oslo arkitekter. I kinoen vises et bredt spekter av kunstfilm i vid forstand: nyere spillefilmer, sjangerutfordrende dokumentarer og filmer laget av både norske og internasjonale billedkunstnere. Salen er en betydelig del av Kunstnernes Hus' satsning på å skape en levende arena for kunstnerisk tverrfaglig aktivitet, samtaler og debatt.

Kunstnernes Hus JK Agenda 1388
Kinosalen er tegnet av Atelier Oslo

Her kan du bli bedre kjent med huset, vår historie og våre satsninger.