Avlyst! Zulou: En performance av Bjørn Erik Haugen


13.03.20 – 14.03.20

Dessverre er forestillingen avlyst. Vi beklager dette og vil kontakte alle som har kjøpt billett.

Om filmen

Zulou er en forestilling basert på en nyskriving av den britiske filmen Zulu (1964). Nytolkningen er skrevet av den norske forfatteren Johan Harstad. Den originale filmen skildrer en kamp mellom Zulu-imperiet og det britiske imperiet i Rorke's Drift i 1879, hvor rundt 130 soldater og 4000 zuluer kjempet mot hverandre.

Harstad har skrevet en helt ny dialog og den nye historien er en homoerotisk science-fiction fortelling om ensomhet og tidsreiser. Dialogen, samt et nytt lydscore blir fremført av Bjørn Erik Haugen, Hildur Kristinsdottir, Håkon M. Vassvik, Bengt Öberg, Kai Johnsen og Jonas Howden Sjøvaag.

Om filmskaperen

Billedkunstner og komponist Bjørn Erik Haugen arbeider innenfor lydkunst, performance, video, foto, skulptur og installasjon. Han jobber fra en konseptuell plattform der idéen til arbeidet kommer før materialet, mediet eller uttrykksformen. Hans kunstneriske prosjekter er ofte fokusert rundt TV, film, internett, dataspill, og innflytelsen disse mediene har på vår opplevelse av virkeligheten.

Haugen er utdannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Trondheim og kunstakademiet ved KHiO. Han jobber hovedsakelig med komposisjoner, lyd- og videoinstallasjoner. Haugens arbeider og verk har blitt vist på bl.a. Høstutstillingen, Henie Onstad Kunstsenter, Mata Festival i New York og Ultimafestivalen. I 2017 viste han videoarbeid på Veneziabiennalen og hadde separatutstilling på Haugar kunstmuseum.

Tittel
Zulou
Regi
Bjørn Erik Haugen
Produksjonsår
2020
Produksjonsland
Norge
Lengde
2t 20 min
Språk
Norsk