What You Gonna Do When the World's on Fire?

av Roberto Minervini
01.11.20

Roberto Minervinis filmer er kunstnerisk visjonære skildringer av marginaliserte liv i de amerikanske sørstatene. Gjennom å velge brennaktuelle politiske motiver setter Minervini fokus på det klassedelte USA, rasisme, hjemløshet og fortapt barndom.

Vi vier filmskaperen oppmerksomhet ved å sette opp fire av filmene hans, som oppspill til det nært forestående valget i USA. Den første visningen introduseres av Ulrik Eriksen som er Morgenbladets faste filmkritiker og medlem av programrådet til Kunstnernes Hus Kino.

Klikk her for å laste ned vårt kinoprogram for oktober og november 2020.

"My hope is that this film can facilitate a much-needed discussion on race and the current plight of African Americans who, now more than ever, are witnessing the intensification of hate crimes and discriminatory policies."

- Roberto Minervini

Om filmen

Roberto Minervini dokumenterer i denne filmen hvordan de flere småsamfunn i sørstats-USA rammes av en rekke brutale drap på unge, svarte menn i løpet av sommeren i 2017. Hendelsene sendte sjokkbølger gjennom hele USA. Filmen viser hvordan de som lever midt i politivolden kjemper for verdighet, rettferdighet og overlevelse i et land som ikke er på deres side.

Om filmskaperen

Roberto Minervini (f. 1970) er en italiensk filmregissør, manusforfatter, fotograf og musikkprodusent med base i USA. Etter å ha fullført en mastergrad i medievitenskap ved The New School University i New York City i 2004, flyttet han til Filippinene for å undervise i dokumentarisk filmproduksjon på universitetsnivå. I 2007 flyttet han til Texas, hvor han regisserte tre spillefilmer: The Passage, Low Tide and Stop the Pounding Heart, en Texas-trilogi som ble vist på noen av de mest kjente filmfestivalene i verden som Cannes, Venezia, Toronto og Rotterdam. I 2014 vant Stop the Pounding Heart David di Donatello Award (Italian Academy Award) for beste dokumentar. The Other Side (aka Louisiana), Minervinis fjerde spillefilm, hadde premiere på filmfestivalen i Cannes i 2015 og konkurrerte i Un Certain Regard.

Om Ulrik Eriksen

Ulrik Eriksen (f. 1974) har studert historie, idéhistorie og er medieviter fra Universitetet i Oslo. Siden 2005 har han jobbet som frilansskribent, blant annet i Dagbladet og Dagens Næringsliv. Han har vært Morgenbladets faste filmkritiker siden 2009, og skriver også om samferdsel for ukeavisen. Ulrik Eriksen er medlem av programrådet til Kunstnernes Hus Kino.

Tittel
What You Gonna Do When the World's on Fire?
Regi
Roberto Minervini
År
2018
Produksjonsland
Italia, Frankrike, USA
Lengde
2t 3 min
Språk
Engelsk tale, engelsk tekst