Under Earth

Filmtrilogi av Ingrid Torvund
09.02.20

Velkommen til visning av trilogien Under Earth av billedkunstner Ingrid Torvund! Filmene springer ut fra Torvunds interesse for natur, folketro og science fiction. Trilogien er kun vist to ganger tidligere i sin helhet, da på Kunsthall Oslo og Museum Angewandte Kunst i Frankfurt under bokmessen i 2019.

Torvund vil være til stede etter visningen for å svare på spørsmål. Klikk her for å laste ned vårt kino program for januar/februar 2020.

Om filmene

Trilogien Under Earth består av filmene Magic Blood Machine (2012, 22 min), When I go out I bleed magic (2015, 20 min) og I found you under earth, under blood (2019, 27 min). Torvunds makabre trilogi beveger seg ut fra hennes interesse for natur, folketro og science fiction. I dvelende bilder er vi vitne til et mytologisk spill uten dialog, men med mystiske ritualer, sorg, tidsreiser, håp og gjenoppstandelse. Filmene har ingen vanlig narrasjon og heller ikke hovedkarakter. Man følger vekselsvis ulike karakterer mens de utfører sine gjøremål.

Fremmede mysterier om liv, død, og gjenfødelse utfolder seg gjennom sammenkoblede scener, fremført av Torvund og forsterket av håndlagde kostymer, kulisser og lo-fi spesialeffekter. I disse arbeidene skaper Torvund en personlig mytologi, rotfestet i naturen og landskapet i Telemark. Kombinasjonen av kristen og før-kristen mystisisme trekker paralleller til magi og folketro, men sammensmelter disse innflytelsene til en unik og egenartet vision.

Filmene er laget i samarbeid med Jonas Mailand, som er ansvarlig for filmingen og utvikling av ideer. Musikken i de tre filmene er komponert av Jan Erik Mikalsen, Martin Langlie og Jonas Mailand.

Om kunstneren

Ingrid Torvund (f. 1985 i Kviteseid i Telemark, virker i Oslo) er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo (KHiO) i 2012. Hun arbeider med mytologisering, overtro, science fiction og natur, først og fremst gjennom film.

Torvund har stilt ut en rekke steder i Norge og utlandet, seneste separatutstillingene var «Under earth» på Kunsthall Oslo og «Protection against an evil friend» ved SOFT galleri i Oslo. I 2020 skal Torvund stille ut på Bomuldsfabrikken Kunsthall, Spriten Kunsthall, Museum of Contemporary Art Kiasma, Museum Angewandte Kunst og Felleshuset de nordiske ambassadene i Berlin.

Hun har også deltatt i gruppeutstillinger som: Coexistence, Museum of Contemporary Art Kiasma, Helsinki, Finland, Frankfurter Buchmesse på Museum of Applied Arts in Frankfurt,
The Oslo Museum of Contemporary Art, på Kunsthall Oslo, Nordic Matters, Southbank Center i London, Bokkunst på Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal, Pluss Pluss på Blackbox i Oslo og Sound VS. System på Kunsthall Oslo.

Hun utgav også boken When I Go Out I Bleed Magic (Torpedo Press, 2015) med nærmere tre hundre tegninger fra perioden 2011–13.