Transnistra

av Anna Eborn
10.06.20 – 14.06.20

Et flagg med hammer og sigd vaier stadig over utbryterrepublikken Transnistria, en liten landstripe klemt mellom Moldova og Ukraina. Med sin egen myntenhet, hær og president, er den glemte ministaten en (post-)sovjetisk tidskapsel – mens ungdommene i landet strever med å se en fremtid. Bør de forlate landet, eller bli? Spørsmålet henger tungt over tenåringsjenta Tanya, og filmen er et gnistrende portrett av unge voksne, nær uten å være pågående. 

Om filmen

Gjennom årstidene følger vi tenåringsjenta Tanya, som driver dank sammen med en guttegjeng, men samtidig er full av uuttalte ambisjoner. På øde grusveier og forlatte byggeplasser virker fremtiden dyster, men blant ruinene blomstrer kjærligheten i flere retninger, og tenåringslivet består av de universelle elementene sjalusi, forelskelse, fremtidshåp, fortvilelse og festing.Filmet på 16mm er Transnistra en atmosfærisk oppvekstskildring og en intim og livlig fortelling om kjærlighet, tenåringslivet og vennskap i en kompleks verden.

Om filmskaperen

Anna Eborn (f. 1983) er en svensk regissør. I utgangspunktet autodidakt, videreutdannet hun seg senere ved Stockholms dramatiska högskolas dokumentar linje. Transnistra er hennes fjerde langfilm etter den prisbelønte Pine Ridge (2013) og dokumentarfilmene Epifanía (2016) og Lida (2017). I 2019 vant Transnistra Big Screen Competition ved den Internasjonale Filmfestival i Rotterdam, fikk prisen Dragon Award for beste nordiske dokumentarfilm ved Göteborgs Internasjonale Filmfestival og vant prisen for beste nordiske dokumentar ved Oslo Pix.

Praktisk informasjon

Vi gleder oss til å motta publikumet i salene igjen. Vi følger myndighetenes anbefalingene og ber alle om å ta hensyn til hverandre.

  • Kunstnernes Hus Kino er åpent onsdager og søndager. Vi åpner 30 minutter før hver visning.
  • Maks 27 publikummere per forestilling.
  • Vi sørger for et økt renhold i publikumsarealene og ber alle om å bruke håndsprit med jevn mellomrom.
  • Billettkjøpet i denne tiden skjer kun på nett. Grunnet større utgifter i forbindelse med renhold og bemanning, og samtidig reduserte billettinntekter ber vi om forståelse for at vi er nødt til å øke den ordinære billettprisen til 150,-. Prisen for medlemmer, studenter og kunstnere vil fortsatt beløpe seg på 90,-. For dem som ønsker - og har mulighet - til å støtte oss ekstra i denne perioden, finnes en frivillig støttebillett-ordning til 200 kroner.
Tittel
Transnistra
Regi
Anna Eborn
Produksjonsår
2019
Lengde
1t 35 min
Produksjonsland
Sverige, Danmark og Belgia
Språk
Russisk, ukrainsk, rumensk med engelske undertekster