The Passage

Introduksjon ved Roskva Koritzinsky
18.10.20

Roberto Minervinis filmer er kunstnerisk visjonære skildringer av marginaliserte liv i de amerikanske sørstatene. Gjennom å velge brennaktuelle politiske motiver setter Minervini fokus på det klassedelte USA, rasisme, hjemløshet og fortapt barndom.

Vi vier filmskaperen oppmerksomhet ved å sette opp fire av filmene hans, som oppspill til det nært forestående valget i USA. The Passage er den første filmen i Minervinis prisvinnende Texas-trilogi som vi viser i sin helhet – for første gang i Norge. Visningen innledes av forfatter og redaktør Roskva Koritzinsky.

Klikk her for å laste ned vårt kinoprogram for oktober og november 2020.

Om filmen

Dette er Minervinis første langfilm, og den første i Texas-trilogien. The Passage er en yndefull og generøs dokumentarfilm som handler om en kvinne med en alvorlig kreftdiagnose. Hun blir kjent med en tidligere kriminell, og overbeviser ham om å kjøre henne gjennom Texas for å søke alternativ behandling i byen Marfa. I bilen sitter også en britisk kunstner.

Om filmskaperen

Roberto Minervini (f. 1970) er en italiensk filmregissør, manusforfatter, fotograf og musikkprodusent med base i USA. Etter å ha fullført en mastergrad i medievitenskap ved The New School University i New York City i 2004, flyttet han til Filippinene for å undervise i dokumentarisk filmproduksjon på universitetsnivå. I 2007 flyttet han til Texas, hvor han regisserte tre spillefilmer: The Passage, Low Tide and Stop the Pounding Heart, en Texas-trilogi som ble vist på noen av de mest kjente filmfestivalene i verden som Cannes, Venezia, Toronto og Rotterdam. I 2014 vant Stop the Pounding Heart David di Donatello Award (Italian Academy Award) for beste dokumentar. The Other Side (aka Louisiana), Minervinis fjerde spillefilm, hadde premiere på filmfestivalen i Cannes i 2015 og konkurrerte i Un Certain Regard.

Om Roskva Koritzinsky

Roskva Koritzinsky (f. 1989) debuterte med novellesamlingen Her inne et sted i 2013, og i 2018 ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris for novellesamlingen Jeg har ennå ikke sett verden. Koritzinsky er medredaktør i filmtidsskriftet montages.no.

Tittel
The Passage
Regi
Roberto Minervini
År
2011
Produksjonsland
USA, Belgia
Lengde
1t 25 min
Språk
Engelsk tale