Stop the Pounding Heart

Introduksjon ved Cato Fossum
25.10.20

Roberto Minervinis filmer er kunstnerisk visjonære skildringer av marginaliserte liv i de amerikanske sørstatene. Gjennom å velge brennaktuelle politiske motiver setter Minervini fokus på det klassedelte USA, rasisme, hjemløshet og fortapt barndom.

Vi vier filmskaperen oppmerksomhet ved å sette opp fire av filmene hans, som oppspill til det nært forestående valget i USA. Stop the Pounding Heart er den tredje filmen i Minervinis prisvinnende Texas-trilogi som vi viser i sin helhet – for første gang i Norge. Visningen introduseres av vikarierende filmsjef i Norsk filmklubbforbund, Cato Fossum.

Klikk her for å laste ned vårt kinoprogram for oktober og november 2020.

Om filmen

Minervinis tredje film i Texas-trilogien handler om Sara, som lever i et strengt, religiøst samfunn i utkant-Texas. Familien hennes har 12 barn og driver en geitegård. Barna går på hjemmeskole hvor Bibelen studeres nøye. Når Sara møter den unge okserytteren Colby, begynner hun å stille spørsmål ved sin eksistens som hun aldri tidligere har blitt konfrontert med.

Om filmskaperen

Roberto Minervini (f. 1970) er en italiensk filmregissør, manusforfatter, fotograf og musikkprodusent med base i USA. Etter å ha fullført en mastergrad i medievitenskap ved The New School University i New York City i 2004, flyttet han til Filippinene for å undervise i dokumentarisk filmproduksjon på universitetsnivå. I 2007 flyttet han til Texas, hvor han regisserte tre spillefilmer: The Passage, Low Tide and Stop the Pounding Heart, en Texas-trilogi som ble vist på noen av de mest kjente filmfestivalene i verden som Cannes, Venezia, Toronto og Rotterdam. I 2014 vant Stop the Pounding Heart David di Donatello Award (Italian Academy Award) for beste dokumentar. The Other Side (aka Louisiana), Minervinis fjerde spillefilm, hadde premiere på filmfestivalen i Cannes i 2015 og konkurrerte i Un Certain Regard.

Om Cato Fossum

Cato Fossum er vikarierende filmsjef i Norsk filmklubbforbund og medlem av programrådet i Kortfilmfestivalen. Han har tidligere jobbet som programmerer og redaktør for flere norske filmfestivaler.

Tittel
Stop the Pounding Heart
Regi
Roberto Minervini
År
2013
Produksjonsland
USA, Italia, Belgia
Lengde
1t 40 min
Språk
Engelsk tale, engelsk tekst