Odelsgut og fantefølge

Filmvisning med regissørbesøk
28.10.20

Ei lita bygd i Gudbrandsdalen blir liggende avsides på grunn av en ny motorvegstunnel. En gruppe kunstnere inviteres til bydga for å gi innbyggerne en offentlig kunstinstallasjon til trøst, men før verket er ferdigstilt bryter det ut opprør bland Kvamværingene, som føler seg lurt.

Den første visningen kl. 18:00 etterfølges av en samtale med regissør Merethe Offerdal Tveit i samarbeid med Billedkunst, som lanserer nytt nummer denne kvelden. Samtalen vil streames på Facebook. Den andre visningen kl. 20:15 blir introdusert av regissøren.

Klikk her for å laste ned vårt kinoprogram for oktober og november 2020.

Om filmen

Kvam er ei lita bygd i mellom de storslåtte fjellene i Guldbransdalen, som tidligere var et fast stoppested for reisende mellom sør og Nord-Norge. Bygda sliter med fraflytting, og når E6 blir lagt i tunnel og unngår den populære veikroa Sinclair, frykter de 793 innbyggerne for levebrødet sitt. Så får de nye besøkende...

Arkitekten Joar Nango og kunstkollektivet FFB lager stedsspesifikke installasjoner som utforsker nomadiske tradisjoner via samtidsarkitektur. FFB er invitert til Kvam av fylkeskommunen som med kunstprosjektet “Veiskille” vil bringe nye impulser til bydga. Det viser seg at kvamværingene ikke er så glad for uroen de tilreisende bringer med seg, og gir høylytt uttrykk for sin skepsis. I tumultene som oppstår mellom kunstnerne og bygdefolket, viser det seg at førsteinntrykket ikke alltid er dekkende.

Odelsgut og fantefølge er en film å møte det ukjente - og om å lage gull av gråstein.

Om filmskaperen

Merethe Offerdal Tveit (f. 1985 i Rosendal) jobber med dokumentarfilm og kunstfilm. Skildringer av bygde-Norge ligger hjertet hennes nært og hun har produsert og regissert flere kortfilmer frå Hardangerfjorden, der hun bor. Hennes film Absalon Beyersgate 10, en eksperimentell kortfilm på Super 8, ble vist på Nordisk Panorama i 2010. Hun er utdannet i regi fra Nordland kunst- og filmskole og OsloMet.

Tittel
Odelsgut og fantefølge
Regi
Merethe Offerdal Tveit
År
2020
Produksjonland
Norge
Lengde
50 min
Språk
Norsk tale, norsk tekst