Low Tide

av Roberto Minervini
21.10.20

Roberto Minervinis filmer er kunstnerisk visjonære skildringer av marginaliserte liv i de amerikanske sørstatene. Gjennom å velge brennaktuelle politiske motiver setter Minervini fokus på det klassedelte USA, rasisme, hjemløshet og fortapt barndom.

Vi vier filmskaperen oppmerksomhet ved å sette opp fire av filmene hans, som oppspill til det nært forestående valget i USA. Low Tide er den andre filmen i Minervinis prisvinnende Texas-trilogi som vi viser i sin helhet – for første gang i Norge.

Klikk her for å laste ned vårt kinoprogram for oktober og november 2020.

Om filmen

En 12 år gammel gutt med en engleaktig tilstedeværelse og den rusmisbrukende moren hans lever nærmest adskilte liv. Ordløst tar gutten vare på sin mor. Ensomheten hans blir både en kilde til frihet og sorg. Ute i naturen finner han flere av svarene han søker, men det viser seg at det er stor forskjell på menneskenes og dyrenes verdener. Dette er andre film i Texas-trilogien.

Om filmskaperen

Roberto Minervini (f. 1970) er en italiensk filmregissør, manusforfatter, fotograf og musikkprodusent med base i USA. Etter å ha fullført en mastergrad i medievitenskap ved The New School University i New York City i 2004, flyttet han til Filippinene for å undervise i dokumentarisk filmproduksjon på universitetsnivå. I 2007 flyttet han til Texas, hvor han regisserte tre spillefilmer: The Passage, Low Tide and Stop the Pounding Heart, en Texas-trilogi som ble vist på noen av de mest kjente filmfestivalene i verden som Cannes, Venezia, Toronto og Rotterdam. I 2014 vant Stop the Pounding Heart David di Donatello Award (Italian Academy Award) for beste dokumentar. The Other Side (aka Louisiana), Minervinis fjerde spillefilm, hadde premiere på filmfestivalen i Cannes i 2015 og konkurrerte i Un Certain Regard.

Tittel
Low Tide
Regi
Roberto Minervini
År
2012
Produksjonsland
Italia, Belgia, USA
Lengde
1t 32 min
Språk
Engelsk tale, engelsk tekst