Jannicke Låker og Per Teljer

Kortfilmprogram og premiere
29.01.20

Velkommen til kortfilmprogram, premiere og samtale med Jannicke Låker og Per Teljer!

Per Teljer og Jannicke Låker har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim på 90-tallet, et akademi som på det tidspunktet la stor vekt på tidsbaserte medier. De var begge aktive på den unge, skandinaviske kunstscenen som var preget av slacker-kunsten; en umiddelbar og upretensiøs kunstform, der humor, støy og energi var viktige elementer. Tunet er det første samarbeidet deres på over tjue år. Filmen vises sammen med et utvalg av eldre verk fra begge kunstnere.

Klikk her for å laste ned vårt kino program for januar/februar 2020.

Program

18:00

Between My Legs (Låker, 1998, 2 min)
9 1/2
(Låker, 2000, 9.30 min)
Sketch of a Rape Scen
e (Låker, 2003, 12 min)
Ablaze
(Låker, 2013, 9 min)
Deaf Throes
(Teljer, 1998, 7 min)
The Samaritan
(Teljer, 2000, 4 min)
Tess
(Teljer, 2014, 26 min)

PREMIERE: Tunet (Låker/Teljer, 2019, 6 min)

Kort pause

19:15 Samtale mellom Låker, Teljer og Silja Espolin Johnson (programsjef Kunstnernes Hus Kino)

Om Jannicke Låker

Jannicke Låker, født i Drammen 1968, bor og jobber i Berlin og Oslo. Hun jobber hovedsakelig med film- og videokunst og er mest kjent for sin kompromissløse behandling av tabubelagte temaer som skam, skyld, ensomhet og død. Arbeidene undersøker filmen som medium og dens vilkår og grensene mellom hva som er virkelighet og fiksjon er uklart.

Jannicke Låker har stilt ut ved bl a Whitney Museum NYC, Moderna Museet Stockholm, Museet for Samtidskunst i Oslo, og separatutstillinger ved bl a Museum of Contemporary Art Krakow, Kunstnerforbundet Oslo, Lilith Performace Studio Malmö, Kunstlerhaus Bethanien Berlin og Stenersenmuseet i Oslo. Arbeidene er vist ved en rekke internasjonale filmfestivaler og nominert til Arte prisen ved Hamburg Internationale Film Festival og hun har mottatt Terje Vigen- og Filmkritkerprisen i Grimstad.

Om Per Teljer

Per Teljer født på Smögen, Sverige (1970) jobber og bor i Oslo og Berlin. Han jobber med film, tegning og maleri. Arbeidene har en apokalyptisk stemning der dødsangsten er en stor drivkraft i kunstnerskapet. Mørket preger arbeidenes estetiske utforming og utenforskap, skyld og redsel (se feighet) er tilbakevendende temaer. I Teljers filmarbeider handler det ofte om mannens tilkortekommenhet, der løsningene på problemer resulterer i en fysisk eller mental maktkamp med fatale resultater. Handlingsforløpet preges av uforløste problemer som på grunn av manglende mot ender i ydmykende håndgemeng eller vulgær ordveksling.
Per Teljer var medlem i videokunstgruppen Sunny Heart Videos (!994-1997) og har deltatt i utstillinger på Galleri Struts, Oslo, Galleri Nicolai Wallner, København, Galleri F15, Jeløy, Färgfabriken, Stockholm, Galleri UKS, Oslo, Bergen Kunsthall, Museet for Samtidskunst, Oslo, LIAF (Lofoten International Art Festival), Halle 14, Leipzig, Akershus Kunstsenter, Lillestrøm, Trafo Kunsthall, Asker, Tegneforbundet og Tegnetriennalen 2019-2020, Kunstnernes Hus, Oslo. Han er respresentert bland annet Nasjonalmuseet i Oslo og Bergen Kunstmuseum.