Kortfilmprogram og samtale: Eduardo Williams


09.11.19

Den unge argentinske regissøren Eduardo Wiliams har gjort seg bemerket internasjonalt med spillefilmen The Human Surge (2016). Vi viser hans nyeste kortfilm Parsi (2019), laget med 360 grader kamera og VR teknologi av unge i Bissaus queer-samfunn, sammen med et utvalg eldre kortfilmer. Visningen etterfølges av en samtale mellom Williams og filmskaper og kunstner Sara Eliassen. Velkommen!

Om filmene

Parsi (2018)
Williams siste kortfilm Parsi er laget med 360 grader kamera og VR teknologi sammen med unge i Guinea Bissaus queer-samfunn. Vi dras med på en andpusten reise gjennom travle nabolag, fra person til person, kastet, dyppet under vann, forhastet fra bilde til bilde og med et altomfattende dikt ("No es" av Mariano Blatt) på lydsporet.

Toi quên rôi! (I Forgot!)
(2014)
"Klatre opp, la oss hoppe, slettene er grønne og husene grå.
Vi er alle små. Det føles som om porene i huden min er blitt gigantiske". (Williams beskrivelse)

Pude ver un puma (Could See a Puma)
(2011)
En gruppe unge gutter klatrer fra tak til tak, gjennom et ødelagt boligområde, og videre forbi ruiner. Vi hører brokker av samtaler mens de nærmer seg det som ser ut til å være jordas midtpunkt.

Om regissøren

Eduardo "Teddy" Williams (f. 1987) er en argentinsk filmskaper, utdannet ved Universidad del Cine i Buenos Aires, og deretter i Fresnoy, Frankrike, under veiledning av den portugisiske regissøren Miguel Gomes. Williams jobber innenfor en avantgarde / eksperimentell tradisjon, og har laget spillefilmen The Human Surge, i tillegg til en rekke kortfilmer. Hans verk er blitt presentert på filmfestivaler som Cannes, Locarno, Toronto og New York Film Festival.

Tittel
Parsi
Regi
Eduardo Williams
Lengde
20 min
Produksjonsår
2018
Produksjonsland
Argentina, Sveits, Guinea-Bissau