Hustruer - ti år etter med regissørbesøk


22.10.19

Velkommen til gratis arrangement i samarbeid med Den kulturelle spaserstokken! Denne gangen viser vi Hustruer - ti år etter (1985) som er oppfølgeren av filmklassikeren Hustruer fra 1975. Regissør Anja Breien kommer selv for å introdusere filmen og svare på spørsmål fra salen. Oppmøte i Kunstnernes Hus resepsjon klokken 11:00.

Om filmen

Hustruer- ti år etter er den andre filmen i en triologi om de tre venninnene som møtes på ny i anledning en jubileumsfest med gamle klassekamerater. Frøydis Armand, Katja Medbøe og Anne Marie Ottersen er igjen samlet i rollene som de tre gamle bestevenninnene Mie, Kaja og Heidrun. Fortsettelsen av den populære komedien Hustruer fra 1975 byr på enda mer ekstreme og overraskende eventyr. Anja Breien står som i den første filmen for regien, og i andre roller ser vi Henrik Scheele, Per Frisch og Jon Eikemo – samt den svenske komikeren Brasse Brännström.

Om regissøren

Anja Breien (f. 1940) er en norsk filmregissør med utdannelse fra Institut des Hautes Études Cinématographiques i Paris. I løpet av hennes karriere har hun etablert seg som en sentral stemme innen norsk film og samfunnsdebatt.

Tittel
Hustruer - ti år etter
Regi
Anja Breien
Produksjonsår
1985
Produksjonsland
Norge
Lengde
1t 28min
Språk
Norsk