High Life av Claire Denis


04.10.19 – 27.10.19

Vi har gleden av å vise High Life (2018), den siste filmen av den franske mesterregissøren Claire Denis! Filmen følger et romskip bemannet av dødsdømte kriminelle på vei mot et svart hull - en drømmeaktig, sensuell og eksistensialistisk romodyssé.

I samarbeid med Vega Scene og Cinemateket. Vårt fullstendige kinoprogram for september/oktober finner du her.

Om filmen

Monte (Robert Pattinson) og datteren Willow bor sammen ombord i et romskip, i fullstendig isolasjon. Monte ble far mot sin vilje og som en del av et vitenskapelig eksperiment, og opprettholder en streng selvdisiplin som et skjold mot begjær. Av alle de tidligere passasjerene i romskipet (blant andre Juliette Binoche som en merkelig professor og André 3000 som intergalaktisk gartner), er det til slutt bare Monte og Willow som gjenstår. Sammen nærmer seg far og datter destinasjonen deres - et sort hull der tid og rom slutter å eksistere.

Det sorte hullet ble designet av Denis i samarbeid med kunstneren Olafur Eliasson og hans lysinstallasjon Contact (2014).

Om regissøren

Claire Denis er en fransk regissør og manusforfatter, kjent for filmer som Chocolat (1988), Beau Travail (1999), Trouble Every Day (2001), 35 Shots of Rum (2008) og Bastards (2013). Denis ble født i Paris og bodde i en rekke afrikanske land til hun var 12 år gammel. Etter at hun hadde kommet tilbake til Frankrike, studerte hun ved IDEHEC (Institut des Hautes Etudes Cinématographiques). Her møtte hun filmfotograf Agnès Godard, som senere skulle jobbe med de fleste av filmene hennes. Denis begynte sin karriere som assistent for store regissører som Robert Enrico, Wim Wenders, Costa Gavras og Jacques Rivette.

Tittel
High Life
Regi
Claire Denis
Produksjonsår
2018
Produksjonsland
Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Polen
Lengde
1 t 53 min
Språk
Engelsk