Utsolgt! Filmvisning med skuespillerbesøk: Giraffe

En film av Anna Sofie Hartmann
03.06.20 – 07.06.20

Norske Lisa Loven spiller hovedrollen i denne kritikerroste dansk-tyske filmen produsert av Toni Erdmann-regissør Maren Ade. Sammen med Jakub Gierszał og Maren Eggert er hun en av få profesjonelle skuespillere i en film som balanserer fiksjon med dokumentariske innslag. Med Giraffe har Anna Sofie Hartmann laget en lavmælt, ettertenksom og autentisk film der fremmedarbeidere blir et slående bilde på de komplekse identitets- og tilhørighetsbegrepene som preger dagens Europa.

På søndag 7. juni vil Lisa Loven være til stede for en samtale om filmen. Velkommen!

Om filmen

På den danske øyen Lolland er arbeidet med den undersjøiske tunnelen som skal forbinde landet med den tyske øyen Fehmarn i gang. Som en del av dette arbeidet er den norske etnologen Dara på plass for å dokumentere det tradisjonsrike landbrukssamfunnet som vil bli begravet under kilometervis av asfalt og betong når byggeprosjektet er ferdigstilt. Mens hun intervjuer innbyggerne om deres liv og fremtidsutsikter, møter hun den polske fremmedarbeideren Lucek, som hun innleder et forhold til. Og i et forlatt hus finner hun dagboken til en bibliotekar, som forsvant for femten år siden.

Om regissøren

Anna Sofie Hartmann er født i Nakskov i Danmark og studerte regi ved Det tyske film- og tv-akademiet Berlin (dffb). Eksamensfilmen hennes Limbo hadde premiere i 2014 på San Sebastián International Film Festival og ble invitert til en rekke andre festivaler, inkludert Rotterdam, South by South West (SXSW) og Copenhagen PIX. Filmen fikk overveldende kritiker og ble nominert til European Film Academy's Discovery Award 2015. Giraffe (2019) er Hartmanns andre spillefilm.

Praktisk informasjon

Vi gleder oss til å motta publikummet i salene igjen. Vi følger myndighetenes anbefalingene og ber alle om å ta hensyn til hverandre.

  • Kunstnernes Hus Kino er åpent onsdager og søndager. Vi åpner 30 minutter før hver visning.
  • Maks 27 publikummere per forestilling.
  • Vi sørger for et økt renhold i publikumsarealene og ber alle om å bruke håndsprit med jevn mellomrom.
  • Billettkjøpet i denne tiden skjer kun på nett. Grunnet større utgifter i forbindelse med renhold og bemanning, og samtidig reduserte billettinntekter ber vi om forståelse for at vi er nødt til å øke den ordinære billettprisen til 150,-. Prisen for medlemmer, studenter og kunstnere vil fortsatt beløpe seg på 90,-. For dem som ønsker - og har mulighet - til å støtte oss ekstra i denne perioden, finnes en frivillig støttebillett-ordning til 200 kroner.
Tittel
Giraffe
Regi
Anna Sofie Hartmann
Produksjonsår
2019
Produksjonsland
Tyskland, Danmark
Lengde
87 min
Språk
Engelsk, dansk, tysk, polsk med engelske undertekster