Cinema in the age of digital loneliness

Boklansering og jubileum
07.02.20

Kunstnernes Hus Kino fyller 3 år! Kinoen åpnet i november 2016 som Oslos første uavhengige kino og har siden det vært en sentral aktør i å skape et større engasjement for film som kunstuttrykk.

Vi feirer med lansering av boka "Where is Cinema" (Anouk De Clercq), panelsamtale, 16mm performance og utvidet helgeprogram. Velkommen!

"A society of humans that gathers silently in the dark, that briefly lives a collective life under a unified flickering vision, and then scatter, each individual returning to their own everyday experience transformed. This is the closest to an ideal society that I can imagine."

- Anouk De Clercq

Program

18:00 Boklansering og panelsamtale: 'CINEMA IN THE AGE OF DIGITAL LONELINESS´

"Where is Cinema" (2019, Archive Books) av den belgiske kunstneren og filmskaperen Anouk De Clercq er en samling portretter av et utvalg uavhengige kinoer og film initiativer fra hele verden. Boka ser på initiativenes potensiale og utfordringer knyttet til å bygge en kultur og et sosialt rom rundt filmen som kunstform.
Initiativene er etablert i ulike kontekster i en tid der film i stor grad sees på private skjermer og der kinomarkedet domineres av de store kjedene. Kunstnernes Hus Kino er representert i boken ved intervjuer med arkitekt Thomas Liu (Atelier Oslo) og programsjef Silja Espolin Johnson.

Paneldeltakere:
Anouk De Clercq (kunstner og filmskaper)
Mia Ferm (Cinema Project, Portland)
Silja Espolin Johnson (Kunstnernes Hus Kino)
Ordstyrer: Mike Sperlinger (filmkurator og skribent)

19:15 16mm performance Projection Instructions (1976, USA, Morgan Fisher, 4 min) og visning av Production Stills (1970, USA, Morgan Fisher, 11 min). I samarbeid med Greg Pope.

Projection Instructions er et ikonisk 16mm-verk av den amerikanske kunstneren Morgan Fisher. Projection Instructions utforsker filmprosessen fra opptak til visningsøyeblikket med humor og presis observasjon. Projeksjonisten får en sentral rolle da full oppmerksomhet må vies instruksjonene som gis på lerretet og lydspor.

Arrangementet er gratis! Bobler til de første.

Utvidet helgeprogram

Vi fortsetter jubileumsfeiringen med følgende visninger:

LØRDAG 8. FEBRUAR

15:00 The Souvenir (2019) av Joanna Hogg

17:30 The Lighthouse (2019) av Robert Eggers

20:00 Little Women (2019) av Greta Gerwig
SØNDAG 9. FEBRUAR

15:00 The Lighthouse (2019) av Robert Eggers

17:30 Under Earth: Filmtrilogi med introduksjon (Ingrid Torvund, 2009-2019)

19:30 The Souvenir (2019) av Joanna Hogg

Om paneldeltakerne

Anouk De Clercq er en kunstner og filmskaper bosatt i Berlin. I arbeidet sitt utforsker hun det audiovisuelle språkets potensial for å skape nye verdener. Hun jobber som kunstnerisk forsker ved School of Arts University College Ghent, og er et grunnleggende medlem av Cinema Nova, Monokino og Auguste Orts.

Mia Ferm er medregissør for Cinema Project, et kuratorisk kollektiv for eksperimentell film og video i Portland, Oregon. Hun er også MA-kandidat i 'Preservation & Presentation of the Moving Image' ved Universitet i Amsterdam. Noen ganger opptrer hun ved å bruke flere 16mm-projektorer eller som en del av en støy duo ved navnet Champagne.

Silja Espolin Johnson er programsjef ved Kunstnernes Hus Kino, Oslos første uavhengige kino siden 2016. Tidligere jobbet hun som uavhengig film produsent.

Mike Sperlinger er professor i skriving og teori ved Kunsthøgskolen i Oslo og direktør ved PRISMS, en ny organisasjon for kunstfilm i Norge.