The Seashell and The Clergyman med cellist Lori Goldston


20.12.18

Stumfilmkonsert med surrealisme-klassikeren Seashell and the Clergyman av den franske pioneren Germaine Dulac - med live score av den amerikanske cellisten Lori Goldston. Arrangementet er del av serien Konsert i kino kurarert av Ingeborg Aarsand.

"If this film has a meaning, it is doubtless objectionable."

- Britiske sensurmyndigheter i 1928

Om filmen

The Seashell and the Clergyman er et pionerarbeid innen surralistisk film, og hadde premiere året før dem langt mer berømte Un Chien Andalou av Luis Bunuel - kjent som den første surrealistiske filmen. Den er basert på et manus av den kjente teatermakeren Antonin Artaud, og regissert av kritiker, feminist og filmskaper Germaine Dulac (1882 - 1942). Filmen iscenesetter de erotiske hallusinasjonene til en prest som lengter etter en generals kone. Artaud og Dulac ble svært uenige om filmens form, og Artaud skal ha sabotert premieren fordi han mente det lyriske filmspråket undergravde det subversive potensialet ved filmen.

Om kunstneren

Lori Goldston er en amerikansk komponist og cellist, bosatt i Seattle. Hun er en veteran i musikkscenen på vestkysten, og har spilt i band som Nirvana, Earth og Black Cat Orchestra. Goldston spilte på Kunstnernes Hus i 2014, da til filmen La Passion de Jeanne d'Arc. Vi er veldig stolte over å få henne tilbake på huset. Denne gangen har hun med seg den canadiske gitaristen Aidan Baker. Han lager eksperimentell, ambient musikk og er også kjent under navnet Nadja.

Regi
Germaine Dulac
Land
Frankrike
Produksjonsår
1928
Spilletid
50 min