Natta pappa henta oss


11.11.17


Regissøren Steffan Strandberg kommer til Kunstnernes Hus Kino for å vise "Natta pappa henta oss" og samtale med tegneserieskaper og illustratør Anders Kvammen. Samtalen skal blant annet handle om framstilling av traumer og å animere sine minner.

Om filmen

Da moren til Steffan døde følte han ingenting. Ikke sorg. Ikke lettelse. Hvordan ble det sånn? Regissør Steffan Strandberg forsøker i denne filmen å forsone seg med barndommen hos en mamma som valgte flaska framfor barna - og om natta som ble avgjørende for ham og lillebroren.
I en pandoras eske av fortrengte minner dukker både morsomme høydepunkt, spennende eventyr og såre etterspill opp, og livets mysterium virker uhåndgripelig. Gjennom gamle super 8-filmer, animasjon og nye filmopptak gjenskaper Steffan sommeren han var 11 år, sommeren som forandret alt.

Om regissørene

Steffan Strandberg er en prisbelønnet regissør som debuterte på kino med "7.Himmel" i 2003. I 2011 vant han prisen for beste kortfilm under Chicago International Children’s Film Festival med filmen "Himmelen bak huset".

Anders Kvammen debuterte i 2016 med tegneserieromanen "Ungdomsskolen", som vant Brageprisen og ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris i kategorien barne- og ungdomsbøker.

Tittel
Natta pappa henta oss
Regi
Steffan Strandberg
Produksjonsland
Sverige, Norge, Belgia
Produksjonsår
2017
Lengde
1 t
Språk
Norsk