Leonora Carrington

Boklansering og filmprogram med Susanne Christensen
08.09.19

Program

19:30 Forfilm: Gloria's Call (17 min, 2018, regi: Cheri Gaulke)

19:50 Samtale med Susanne Christensen

20:30 Film: Female Human Animal (1 t 14 min, 2018, regi: Josh Appignanesi)

Om filmene

Om Female Human Animal

Female Human Animal er satt til kunstscenen i London og er en mørk psykologisk thriller om en kreativ kvinne som er misfornøyd med hva det moderne livet har å tilby henne. Når forfatter Chloe Aridjis kuraterer en retrospektiv utstilling av den berømte surrealisten Leonora Carrington, dukker det opp en mystisk og dyrisk mann som ser ut til å tilby mer. Men når hun når besettelsen, er hun jeger eller jaget?

Female Human Animal er en mørk fantasi som på svært originalt vis blander fiksjon og fakta. Filmen tar utgangspunkt i den reelle utstillingen på Tate med den faktiske kuratoren i hovedrollen. På rollelisten er også Volksbuhne's Marc Hosemann og Patrick O'Kane (Game of Thrones) og kjente kulturpersonligheter som Juliet Jacques, Marina Warner, Adam Thirlwell, Stewart Home and Tom McCarthy som alle spiller versjoner av seg selv.

Om boka

For surrealistene var drømmer, begjær og vanvidd et utopisk reservoar av fantastisk energi, og det sier seg selv at med en så sterk visjon om et alternativ, en alternativ verden, var gruppen også revolusjonært innstilt. De så noe der ute i verdensrommet, og der nede på de tomme strendene og under havflaten. De så et reservoar av potensialitet, de så konturene av en ny verden som skulle komme. De så drømmene som abstrakte signaler fra fremtiden ja, fra andre planeter.

I Leonoras reise foretar Susanne Christensen en reise i Leonora Carringtons fotspor, til New York, Mexico og California, på jakt etter Carringtons liv og verk.

Tittel
Female Human Animal
Regi
Josh Appignanesi
Produksjonsår
2018
Lengde
1 t 14 min
Språk
Engelsk tale, engelsk teksting