Skoler og barnehager

Kunstnernes Hus Jan Khur Felix 9356

Gjennom skolene når vi et mangfoldig publikum og legger til rette for tverrfaglige kunstopplevelser. Kunstnernes Hus samarbeider tett med ulike skoler over hele Oslo og Bærum. Vi tilpasser tilbudet vårt til barn i barnehage, unge og skoleklasser opp til videregående skole og kunstskoler. Vi inviterer vårt unge publikum til å oppleve, analysere og engasjere med kunst, kunstnere og deres praksis.

Aktuelle utstillinger:

UKS - 100 års samliv

Kunst og politikk for VGS

Hvordan og hvorfor organiserer vi oss i et demokratisk samfunn, og hvordan få politisk gjennomslag? Vi inviterer til en kunstopplevelse og workshop der elevene lærer om både norsk kunsthistorie og hvordan vi som mennesker kan ta kontroll over våre liv.

Med utgangspunkt i de innledende spørsmålene får elevene en kombinasjon av omvisning i en superspennende utstilling – «100 ÅRS SAMLIV» – om hvordan unge kunstnere har organisert seg og påvirket kunsten og kulturpolitikken i 100 år, og et kreativt verksted om hvordan unge kan organisere seg, hva en politisk organisasjon er og hvordan den kan øve innflytelse i samfunnet.

Det er fortsatt noen ledige plasser. Se kalender og meld deg på via DKS sine nettsider.

Utstillingen er åpen i perioden 15. november 2021 til og med 2. januar 2022.

For spørsmål, kontakt: nina@kunstnerneshus.no

UKS parole 2019 Fri KUNST

Skoleklasser og barnehager

Vi tilbyr gratis omvisninger og verksted for barnehager, grunnskoler og videregående skoler. Omvisningene er basert på dialog og er fundert i prinsippene om en filosofisk samtale som tilpasses den enkelte gruppen. Har dere ønskemål med hensyn til innhold så kan vi være behjelpelige med det.

Kontakt formidlingsansvarlig Nina Sundbeck-Arnäs Kaasa for å bestille en omvisning:

nina@kunstnerneshus.no eller +47 22 85 34 17.

Kunstnernes-Hus-Jan-Khur-Felix-9345

Kunstskoler

Gratis omvisning til alle kunstskoler! Våre utstillinger brukes av mange som en del av undervisningen. Omvisningene holdes av etablerte kunstnere eller kunsthistorikere med god forståelse for relevante og faglige problemstillinger.

Kontakt formidlingsansvarlig Nina Sundbeck-Arnäs Kaasa for å bestille en omvisning:

nina@kunstnerneshus.no eller +47 22 85 34 17

Kunstnerneshus Jan Khur Tour 9477

Verksted

Etter skoleomvisninger og familieomvisninger på søndager er det verksted for barna på Atelier Felix. Billedkunstneren Annika Simonsson tematiserer utstillingen hvor barna får utforske materialer, verktøy og teknikker relatert til kunstneren i utstillingen. Barna får utfolde seg kreativt og de får sette frem det de har laget i en utstilling etterpå.

Vi arrangerer også verksted for skoleelever i skoleferier.

Kunstnernes Hus Jan Khur Felix 9376