Ledig stilling: Administrativ leder

Læring

Kunstnernes Hus Jan Khur Felix 9356

Gjennom skolene når vi et mangfoldig publikum og legger til rette for tverrfaglige kunstopplevelser. Kunstnernes Hus samarbeider tett med ulike skoler over hele Oslo og Bærum. Vi tilpasser tilbudet vårt til barn i barnehage, unge og skoleklasser opp til videregående skole og kunstskoler. Vi inviterer vårt unge publikum til å oppleve, analysere og engasjere med kunst, kunstnere og deres praksis.

Aktuell utstilling: Ida Ekblad

Ikke la elevene gå glipp av muligheten til å oppleve kunstens svar på Pippi Langstrømpe og et av Norges mest uredde og generøse kunstnerskap. Det er dette barn og unge trenger etter en lang vinter med isolasjon, hjemmeskole og strenge pandemirestriksjoner.

Vi inviterer skoleklasser på alle trinn til dialogbaserte omvisninger og byr på et verksted der elevene får utforske monumentalskulpturens hemmeligheter og skissere egne skulpturprosjekt med hjelp av kunstnerens verktøy og materialer. Alt tilpasset elevenes alder og målgruppe. Tilbudet er gratis for alle skoler i Oslo.

Klikk her for å lese mer

Aktuell utstilling: Rites of Passage

Skoleklasser fra 8. trinn – Vg3 er velkomne til å delta i tankevekkende samtaleverksted og dialogbaserte omvisninger i utstillingen Rites of Passage. Nasjonalmuseet på Kunstnernes Hus.

Utstillingen viser sammenstilling av verk fra Nasjonalmuseets samling på Kunstnernes Hus.

Klikk her for å lese mer om formidlingstilbudet tilknyttet utstillingen. Lenke til påmelding vil bli publisert her.

Skoleklasser og barnehager

Vi tilbyr gratis omvisninger og verksted for barnehager, grunnskoler og videregående skoler. Omvisningene er basert på dialog og er fundert i prinsippene om en filosofisk samtale som tilpasses den enkelte gruppen. Har dere ønskemål med hensyn til innhold så kan vi være behjelpelige med det.

Kontakt formidlingsansvarlig Nina Sundbeck-Arnäs Kaasa for å bestille en omvisning:

nina@kunstnerneshus.no eller +47 22 85 34 17.

Kunstnernes-Hus-Jan-Khur-Felix-9345

Kunstskoler

Gratis omvisning til alle kunstskoler! Våre utstillinger brukes av mange som en del av undervisningen. Omvisningene holdes av etablerte kunstnere eller kunsthistorikere med god forståelse for relevante og faglige problemstillinger.

Kontakt formidlingsansvarlig Nina Sundbeck-Arnäs Kaasa for å bestille en omvisning:

nina@kunstnerneshus.no eller +47 22 85 34 17

Kunstnerneshus Jan Khur Tour 9477

Verksted

Etter skoleomvisninger og familieomvisninger på søndager er det verksted for barna på Atelier Felix. Billedkunstneren Annika Simonsson tematiserer utstillingen hvor barna får utforske materialer, verktøy og teknikker relatert til kunstneren i utstillingen. Barna får utfolde seg kreativt og de får sette frem det de har laget i en utstilling etterpå.

Vi arrangerer også verksted for skoleelever i skoleferier.

Kunstnernes Hus Jan Khur Felix 9376