Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Vi er sommeråpent!

Kunstnernes Hus har gleden av å annonsere at de ikoniske overlyssalene vil holde åpne for publikum på sommeren 2019 for første gang på svært mange år.

KH 2017 06 exterior Web Res 09

Med generøs hjelp fra Sparebankstiftelsen DNB kan Kunstnernes Hus utvide sitt utstillingsprogram med en gratis sommerutstilling som åpner i begynnelsen av juni, slik at byens beboere, tilreisende og turister kan oppleve kunst i et av Norges flotteste byggverk. Utstillingsprogrammet består av to soloutstillinger med de norske kunstnerne Jana Winderen og Morten Andenæs. Restauranten holder også åpent gjennom sommeren og et stort formidlingsprogram følger utstillingen med blant annet foto- og lydsafari, skattejakt og barneverksted.

«Etter Nasjonalmuseets og Nasjonalgalleriets midlertidige stengning er kunsttilbudet i Oslo sterkt redusert. Vi ser det derfor som en viktig oppgave å sørge for at det produseres nyskapende og aktuelle utstillinger på huset, samtidig som vi har som mål å utvikle og utvide vårt publikum gjennom et sommeråpent tilbud», sier direktør Anne Hilde Neset.

«Vi er glade for å kunne bidra til at Kunstnernes Hus holder dørene åpne for publikum i sommer og tilbyr et spennende formidlingsprogram til både store og små. Jana Winderen og Morten Andenæs er svært aktuelle kunstnere som fortjener et stort publikum», sier Anders Bjørnsen i Sparebankstiftelsen DNB.

Formidlingsprogrammet satser på et bredt publikum for familier og besøkende, og tar blant annet for seg byggets arkitektur. Med adresse i hjertet av Oslo og som nærmeste nabo til Slottsparken, Litteraturhuset og en rekke turistattraksjoner, vil Kunstnernes Hus på denne måten kunne tilby et levende kunstnerisk tilbud gjennom hele året.

AH-og-Anders
Anne Hilde Neset og Anders Bjørnsen foran de ikoniske trappene i Kunstnernes Hus.