Objektiv Editions

Objektiv Editions er et forlag og prosjektrom med fokus på kamerabasert kunst, drevet av kunstner og redaktør Nina Strand. Det temporære prosjektrommet vil gjennom hele 2021 presentere bøker og samtaler, vise videoverk og selge fotografiske edisjoner.

Objektiv Editions forside

Om prosjektet

Fredag 13. august åpnet det kunstnerdrevne prosjektet Objektiv Editions: Books, prints and videotapes i Mellomrommet i første etasje på Kunstnernes Hus. Objektiv Editions er et forlag og prosjektrom med fokus på kamerabasert kunst, drevet av kunstner og redaktør Nina Strand og Objektiv forlag. I samarbeid med Kunstnernes Hus vil Objektiv i en tidsbegrenset periode stille ut bøker om og med kamerabasert kunst, vise videoverk samt selge fotografiske edisjoner i forlengelse av Kunstnernes Hus’ bokhandel.

Det temporære prosjektrommet vil invitere til ulike arrangementer som lansering av nye publikasjoner og samtaler rundt kamerabaserte medier. På åpningen kunne publikum få med seg presentasjoner av to publikasjoner som begge inneholder kunstneriske bearbeidelser av den pågående pandemien. I publikasjonen Dette Året har redaktørene Sofie Amalie Klougart og Christian Belgaux invitert 53 norske samtidsfotografer til visuelt å dokumentere koronapandemien. Åpningen bød også på lanseringen av Objektiv #23 Visual Wanderings, laget spesielt for Objektivs nettjournal, en internasjonal billedstafett om pandemiåret med norske og internasjonale kamerabaserte kunstnere. Den norske kunstneren Sara Larsen Stiansen har i denne forbindelse utviklet filmen Out of Love som vil vises i rommet, i tillegg til et fotografisk arbeid av den amerikanske kunstneren Carmen Winant.

Objektiv hylle mellomrom
Image0

Åpningstider

Objektiv Editions: Books, prints and videotapes er å finne i Mellomrommet, og er åpent i utstillingens åpningstider. Rommet ligger i tilknytning til vår resepsjon og bokhandel.