Bli medlem nå - få gratis inngang ut 2022!

Digitale omvisninger og samtaler

Kunstnernes Hus, Kunstnernes Hus Kino og restauranten Lofthus Samvirkelag er stengt inntil videre som et forebyggende tiltak for å begrense risiko for spredning av koronaviruset (covid-19). Alle arrangementer og kinovisninger er avlyst eller utsatt inntil videre. Vi beklager denne situasjonen ovenfor kunstnere, samarbeidspartnere og publikum. Vi følger nøye med i utviklingen og holder publikum orientert. Få løpende oppdatering på våre sosiale medier, Facebook eller Instagram. Du kan også melde deg på nyhetsbrevet vårt her. Har du spørsmål ta kontakt med oss på post@kunstnerneshus.no

Selv om huset er stengt jobber vi for å tilgjengeliggjøre kunstnerisk innhold til publikum og lokalsamfunn. På denne siden har vi samlet noen virtuelle smakebiter fra Kunstnernes Hus.

Scroll nedover og ta et lite stykke Kunstnernes Hus med deg hjem!

Deller convo

Digital omvisning

Nå kan du oppleve Mari Slaattelids aktuelle utstilling Stempel fra sofaen! Ta en virtuell titt på utstillingen og les mer om Slaattelids tanker bak verkene.

Klikk her for en digital omvisning.

Kunstnersamtaler

Kunstnernes Hus har gjestet mange norske og internasjonale kunstnere som har delt sine tanker og kunstneriske prosesser med oss.

Vi har samlet og tilgjengeliggjort noen av de mest spennende samtalene. Blant annet med Jeremy Deller, Morten Andenæs, Siri Hustvedt, Finn Skårderud og Ed Atkins.

Klikk her for en oversikt over alle samtalene.

Deller convo

Samtale med Arthur Jafa

Arthur Jafa besøkte Kunstnernes Hus i mars 2019. Jafa er utdannet arkitekt, og har i tillegg til sitt kunstneriske virke hatt en aktiv karriere som cinematograf og filmskaper. Han har stilt ut ved blant annet Whitney Museum of American Art i New York, Hirschhorn Museum i Washington og Museum of Contemporary Art i Los Angeles, og står bak filmer som Slowly This, Smile, Until, Deshotten, Dreams Are ColderThan Death og Adrian Young. Jafa har også arbeidet med andre filmskapere som Spike Lee, John Akomfrah, Stanley Kubrick og Julie Dash, i tillegg til å lage musikkvideoer for blant annet Solange og Jay Z.

Klikk på denne linken for å se hele samtalen.

Dsouza Arthurjafa Install1

Vår historie

Har du hørt om den gangen da Asbjørn Aamodt lurte både juryen til Høstutstillingen og Norges kunstkritikere? Om Picasso-sensasjonen i 1938? Eller den gangen da Kunstnernes Hus' vaktmester jobbet en hel natt med å brette 400 Brillo Box-pappesker til en Andy Warhol-utstilling?

I anledning vårt 90-årsjubileum har NRK dykket ned i arkivet og funnet frem ti historier du kanskje ikke visste om Kunstnernes Hus.

Les hele artikkelen her

Screenshot 2020 03 20 at 16 51 22

Bli med og skriv vår historie

Liker du å skrive? Har du en kunstopplevelse fra Kunstnernes Hus, eller en du gjerne vil ha i fremtiden? La oss få høre!

Klikk her for å lese mer