Ahmed Umar og Fadlabi

Sudanesisk musikk i restauranten
22.08.20

Vi gleder oss til lørdag kveld når kunstnerne Ahmed Umar og Fadlabi stiller opp som DJer og spiller sudanesisk musikk i restauranten på Kunstnernes Hus.

På grunn av smittevernreglene er det begrenset med plasser. Vi anbefaler å reservere bord i forkant. Ta kontakt med restauranten Lofthus Samvirkelag på wergelandsveien@lofthussamvirkelag.no.

Om arrangementet

Fadlabi er født og oppvokst i Sudan. Han er en av Oslos mest markante, yngre malere og som også har gjort seg bemerket som initiativtaker til Khartoum, en kunstnerdrevet sosial arena og visningssted. Fadlabi har studert statsvitenskap og kunst ved Universitetet i Khartoum og kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Ahmed Umar er en kunstner som jobber tverrfaglig med keramikk, smykke, performance og trykk. Han kom til Norge fra Sudan som politisk flyktning i 2008. Umar har en mastergrad i medium- og materialbasert kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo (2016).

Fadlabi er aktuell med verket The Onset of Vertigo som vises i husets nedre utstillingssal. Kl. 17:00 samme dag viser Ahmed Umar utstillingen fra sitt personlige ståsted med Fadlabi til stede. Mer informasjon om omvisningen finner du her.

Bilde: The Onset of Vertigo, Fadlabi (2020).