Kunstnersamtale og finissage

Med Maria Brinch og kurator Randi Grov Berger
28.07.19 — Kl 13:00 - 14:00

Entrée inviterer til kunstnersamtale med Maria Brinch som igjennom sommeren har hatt separatutstilling ved Kunstnernes Hus. Samtalen vil gi innblikk i prosjektet INYA LAKE, som består utelukkende av nye arbeider der Brinch kombinerer fotografi og maleri i collage veggtepper som hun videre kobler til skulpturelle former i furu og smijern. Til utstillingen har Bendik Baksaas og Maria Brinch også laget et musikkalbum ved samme navn, og samtalen kommer inn på prosessen med albumet, samt flaggene vi finner i husets flaggstenger.

Maria Brinch (f. 1984) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og School of Visual Arts i New York. Hennes praksis tar opp i seg det sosiale aspektet ved håndverket, der utveksling av tradisjonskunnskap er en plattform for personlige fortellinger og politiske erfaringer på tvers av kulturer, ressurser og forutsetninger. De siste årene har Brinch samarbeidet med kunstnere i Yangon i Myanmar og Kampala i Uganda, hvor hun er engasjert i kvinnelige kunstnerskap. Arbeidene hennes har tidligere blitt vist ved Kunstnerforbundet (Oslo), Galleri LNM (Oslo), Myanmart Gallery (Yangon i Myanmar), HOT Sculpture Garden (Kampala i Uganda) og NADA Art Fair (New York). I juli åpner hun utstilling sammen med skulptør Lilian Nabulime ved Uganda Museum i Kampala – en utstilling som deretter reiser til Entrée i 2020.

Entrée (ved Randi Grov Berger) er et kunstnerstyrt visningssted i Bergen som siden oppstart i 2009 har vært et springbrett for kunstnere i etableringsfasen til videre utstillinger i inn- og utland. Som et sentralt visningssted på Bergens kunstscene, co-kuraterte Entrée allerede i 2010 utstillingen BGO1 ved Kunstmuseene i Bergen, og har siden initiert samarbeider med flere institusjoner i inn- og utland. Entrée har jobbet med nyproduksjoner av verk til i hovedsak separatutstillinger, men også gruppeutstillinger og kunst i offentlig rom. De senere årene har programmet utviklet seg til å inkludere mer etablerte kunstnere og blir stadig mer internasjonalt rettet.