(Black Box) av Jan Freuchen


29.11.18

Velkommen til boklansering torsdag 29. november kl. 18:00! (Black Box) av Jan Freuchen er en publikasjon bestående av 15 nye artist’s books og et nyskrevet essay av kritikeren Orit Gat (Frieze, Times Literary Supplement). Utgivelsen er i sin helhet formgitt av Andreas Töpfer (Kookbooks, Vagant) og gis ut på kunstbokforlaget Lord Jim Publishing. På lanseringen vil Eirik Haukland fremføre en gitarimprovisasjon inspirert av bokutgivelsen, etterfulgt av en samtale mellom Freuchen og Silja Leifsdottir, som er kurator ved Billedhoggerforeningen.

Jan Freuchen (f. 1979) er en norsk billedkunstner som arbeider med skulpturer, collager, publikasjoner og kuratoriske prosjekter. Blant hans seneste utstillinger er Troløse Bilder (Nasjonalgalleriet, 2018) og Seeable Sayable (Kunstnernes Hus, 2016). I 2019 åpner han en soloutstilling ved Billedhoggerforeningen, Oslo.

Lord Jim Publishing er et kunstbokforlag med base i Kristiansand, stiftet av Jan Freuchen i 2006. LJP har utgitt publikasjoner med blant andre André Tehrani, Constance Tenvik, Linn Pedersen, Terje Dragseth, Sveinung Unneland og Andreas Vermehren Holm, samt Game of Life-serien (i samarbeid med Kristiansand Kunsthall) og den interdisiplinære bokserien SPAREBLUSS (red. Sigurd Tenningen og Jan Freuchen).