Førjulstiden på Kunstnernes Hus

På huset og på nett
12.12.20 – 20.12.20

Her får du en oversikt over vårt program i desember, som skjer både fysisk og på nett. Vi gleder oss til å snart kunne ønske deg velkommen igjen i en av våre utstillinger!

Åpen bokhandel

De første tre fredagene i desember åpner vi bokhandelen i første etasje for en avslappet julehandel. Her finner du alt fra kunstbøker, magasiner, kataloger fra arkivet, utvalgte forslag av Nordic Art Press, edisjoner av Frida Orupabo, Yngve Holen og Mari Slaattelid, samt den nye boken av Fadlabi som lanseres i desember.

Marianne Heske: ICEBREAKER

Kunstnernes Hus er - i likhet med store deler av kulturlivet - stengt, og huset ligger stille. Vi har invitert den norske kunstneren Marianne Heske til å bryte denne stillheten fra den globale pandemien med lydinstallasjonen Icebreaker hvor publikum kan oppleve den poetiske og dramatiske lyden av is som brytes til iskrystaller i smult farvann.

Reisen varer i 45 minutter og kan høres ved å stå foran inngangspartiet på Kunstnernes Hus hver dag i utstillingsperioden mellom 11:00 og 17:00. Mer info finner du her.

Siri Hjorth og Sebastian Kjølaas: Det er tanken som teller

1. oktober 2020 skulle Kunstnernes Hus markere sin 90-årsdag med en storstilt feiring. Alle landets kunstnere sto på invitasjonslisten. Omstendighetene i år gjorde at festen dessverre måtte utsettes. Underholdningen for kvelden, et bestillingsverk av Siri Hjorth og Sebastian Kjølaas, fikk vi gleden av å få fremført som planlagt.

Videoen blir lagt ut på tirsdag 1. desember. Følg med her!

Azar Alsharif: The Ornament

Verket The Ornament av den norsk-iranske kunstneren Azar Alsharif henger for tiden bak stengte dører, i foajeen på Kunstnernes Hus. Arbeidet er vist i samarbeid med MELK galleri, hvor Alsharif nylig ble vist i separatutstillingen The Conclusion.

Ta et digitalt dypdykk i verket.

Filmjulekalender

Mens mørketiden brer om oss, bringer Kunstnernes Hus Hjemmekino på ny lys inn i stua.

Følg med på denne siden, hvor en ny luke i Kunstnernes Hus filmjulekalender kan åpnes hver søndag i advent, signert et knippe av Norges fremste filmkunstnere.