Familielørdag med Per Kleiva

10.11.18 — Kl 13:00 - 14:00

Familieomvisning og verksted der barn og voksne inviteres med inn i Per Kleivas poetiske billedunivers i godt selskap av våre formidlere. Etterpå kan familien i fellesskap eksperimentere med materialer og verktøy som vekker tanker om Per Klevas arbeid.

Denne dagen får vi også besøk av Tine Eide - dama bak barne-pod-casten Fortell meg om. Hun kommer for å samle inn klurige spørsmål fra barn om kunst til neste podcast-episode. Den spiller vi inn i Kunstnernes Hus kino, lørdag 19 januar. Ønsker du å være publikum så følg med på vår side Kunstnernes Hus barn og familier.

Oppstart klokken 13:00 i resepsjonen. Velkommen!

Per Kleivas kunstnerskap er betydelig i norsk kunsthistorie. Hans kunstnerskap var engasjert, innstendig og produktivt, med et brennende politisk engasjement. Han er også en viktig representant for norsk POP- og OP-kunst på 60 og 70-tallet . Som medlem av GRAS-kollektivet i første halvdel av 70-tallet, forbinder mange hans kunstnerskap med denne epokens radikale politiske orientering. Utstillingen Kniv i vatn er en omfattende presentasjon av Kleivas virke frem til hans bortgang i 2017. Utstillingen fokuserer spesielt på maleri og skulptur, og viser flere av hans politisk potente arbeider og ikoniske verk.