Ensemble neoN & Hubro

Lanseringskonsert!
22.06.19 — Kl 21:00

Det Oslo baserte Ensemble neoN er stolte over å presentere sitt første album på Hubro. Repertoaret inkluderer de amerikanske komponistene Phill Niblock og Catherine Lamb. Ved å kombinere de to komplimenterende, men samtidig distinkt ulike dronebaserte stykkene av den legendariske komponisten Phill Niblock og den yngre Berlinbaserte komponisten Catherine Lamb skaper Ensemble neoN en følelse av estetisk balanse. Velkommen til lanseringskonsert!

Støy etterfølges av stillhet, det som fremstår som tilfeldige mønstre gir plass til systematisk design og den instrumentale åpningen transformeres til et massivt kor.

Ensemble neon ble dannet i 2008 av en gruppe musikere utdannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Dannelsen av ensemblet var et resultat av en lidenskapelig interesse for samtidsmusikk. Ensemblet består av ni musikere og to komponister. Ensemblet ønsker å presentere både norsk og internasjonal musikk på høyeste nivå. De har etablert seg som en gruppe musikere som spesialiserer seg i prosjekter som beveger seg på tvers av sjangre; mellom pop, kunstmusikk og andre kunstformer. Ensemblet slapp sitt debutalbum i 2016 "neoN" som vant Spellemannprisen i kategorien "Samtid". Året etter vant de Norsk Komponistforenings pris for "Årets Utøver".